top of page

Combo Special 21-24.06.2024
KΡHTH. Ψηλορείτης 2456 - Αγιοφάραγγο - Μάταλα - Φαιστός - Άγιος Παύλος

(Πεζοπορίες - Boυνό & Θάλασσα)

THE STORY
Κρήτη, το μεγάλο μακρόστενο νησί με τους περήφανους σκληροτράχηλους κατοίκους όσο και το ανάγλυφο της γης του.

Ψηλά βουνά σχηματισμένα από ασβεστολιθικά πετρώματα άγρια χαραγμένα από βαθιά φαράγγια χειμάρρους και κολύμπες.

Ψηλορείτης ο ψηλότερος της Κρήτης περήφανα από τα 2456 μέτρα αγναντεύει όλα τα πελάγη βόρεια νότια μα και το νησί από άκρη σε άκρη.

Οι εμπειρίες που μπορεί κάποιος να μαζέψει στο νησί αυτό είναι πολλές, τόσες πολλές που ένα ταξίδι δεν αρκεί γιατί η Κρήτη είναι όμορφη μοναδική και ξεχωριστή αλλά είναι και μεγάλη!

Για άλλη μια φορά το combo πατάει στα χώματά της και σκόπιμα αποφεύγει την πρωτοκλασάτη Σαμαριά και τα άλλα επώνυμά της και διεισδύει παραμέσα στα αγριότερα στα άδυτά της, εκεί που μονάχοι ταξιδευτές δεν θα τολμούσαμε ή δεν θα μπορούσαμε να πάμε.

Η εποχή για τα μέρη αυτά της πέτρας είναι ιδανική... από τις άνυδρες ψηλές κορφές στα νερά και τα φαράγγια και με μια δροσερή ανάσα ως τη θάλασσα!

Το Combo αυτό λοιπόν είναι αφιερωμένο στον πέτρινο γίγαντα τον Ψηλορείτη, ακουμπισμένο στο κέντρο της Κρήτης να πατάει στους νομούς του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, μαζί με παραλίες που χαρακτηρίζονται ως μικροί παράδεισοι στη νότια Κρήτη!

Πέντε κορφές πάνω από τα 2000 μέτρα, Τίμιος Σταυρός (2456m), ο Αγκαθιάς (2424m), η Στολίστρα (2325m), το Βουλωμένου (2267m) και ο Κούσακας (2209m). Ο Ψηλορείτης κρύβει εντυπωσιακά τοπία άγριας ομορφιάς, μοναδικά σπήλαια, καρστικούς σχηματισμούς, βαθιά φαράγγια, μικρά οροπέδια, δάση, χωριά στην άκρη του γκρεμού και γυμνές αλπικές ζώνες να συνθέτουν το ανεπανάληπτο σκηνικό.

...όταν φτάσεις στην κορυφή πάρε μια βαθιά ανάσα και με ότι δύναμη σου απομένει άσε εκεί τα όποια προβλήματα να σκορπίζουν στον αέρα!...σε κάθε κορφή υπάρχει ένας γέροντας - δεν θα τον δεις, αλλά θα είναι εκεί να του μιλήσεις και με τον τρόπο του, το φως και τον αέρα, θα σε συμβουλέψει!

Μία κορυφή, αυτή του Τίμιου Σταυρού στον Ψηλορείτη!

Σταματάμε το γράψιμο εδώ και αφήνουμε τη φαντασία να ταξιδέψει. Η συνέχεια στην εναλλακτική πλευρά μεγάλου μέρους της Κρήτης, γύρω από το ψηλότερο βουνό της και όχι μόνο..!!!!!

This is Crete and we are here to explore!!

Combo Convention, ξεκούραση, στο μεγάλο νησί που έχουμε γράψει ιστορία, αυτή την φορά μόνο για λίγους και τυχερούς…
Ένα νέο Combo Adventure τώρα αρχίζει!!!

 

HIGHLIGHTS

​ Στο σύνορο γης και ουρανού, ο Ψηλορείτης διαφεντεύει με την άγρια ομορφιά του ολόκληρο το νησί!

​ Βαθύσκιωτα φαράγγια, μικρά οροπέδια και γυμνές αλπικές ζώνες θα συνθέσουν ανεπανάληπτα σκηνικά!

​ Εκεί που οι βοσκοί ορκίζονται "Νή Ζα" δίχως να ξέρουν οτι σημαίνει "μα τον Δία"!

✅ Oι παραλίες του Νότου στην αγκαλιά του Λιβυκού. “Πανδαισία” αισθήσεων! Επιλεγμένες πεζοπορίες και κολύμπι σε πολλές υπέροχες θάλασσες με κρυστάλλινα νερά και κρυμμένα διαμάντια της Κρήτης. Τα μαγιό δεν θα προλαβαίνουν να στεγνώσουν!

​ Η "Παραλία". Στα Μάταλα και στις σπηλιές των Hippies δεν θα δούμε την Janis Joplin, θα μεταφερθούμε όμως νοητά στο παρελθόν της Χίπικης φιλοσοφίας απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την φυσική ομορφιά του τοπίου!

​ Η θάλασσα της Τριόπετρας και του Αγίου Παύλου βρίσκονται στα πιο όμορφα σημεία της νότιας Κρήτης!

 Το εκπληκτικό μικρό φαράγγι του Αγιοφάραγγου νότια από τα Μάταλα, με το ψηλό βοτσαλάκι και τα καθαρά κρυστάλλινα νερά, θα μας θυμίσει καρτ ποστάλ βγαλμένο από τα μάτια της φαντασίας μας!

 Όλα τα μάτια στην Κνωσσό... Η Φαιστός όμως κρύβει τόση ομορφιά, απομεινάρια του μεγάλου κέντρου του αρχαίου πολιτισμού!

 Ένα συνδυαστικό (COMBO) road trip με πεζοπορίες σε βουνό και θάλασσα. Οι μετακινήσεις θα γίνουν με Exclusive Combo Van ώστε να είμαστε πιο ευέλικτοι και να μπορέσουμε να πάμε σε περιοχές που δεν φτάνουν τα πούλμαν!

 Η εκδρομή είναι μόνο για λίγους! 'Αλλη μια ιδιαίτερη SUPER εμπειρία με την ποιότητα του COMBO!!!!

Το Πρόγραμμα


ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 

Παρασκευή 21.06 στις το 9 το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου. Διανυκτέρευση εν πλω…

Σάββατο 22.06

Φτάνουμε στο Ηράκλειο νωρίς το πρωί...
Με υπνωτισμένο βήμα πάμε για πρωινό, καφέ και άπαικτη μπουγάτσα στην πλατεία Λιονταριών μπροστά στην κρήνη Μοροζίνι, με τα περιστέρια να γουργουρίζουν! Κιρκόρ ή Φυλλοσοφίες; Το κλασικό μπουγατσοερώτημα!

09:30 Αναχωρούμε με Exclusive Combo Van για τον Μέρωνα Ρεθύμνου, με τα τρεχούμενα νερά και εκπληκτική θέα προς τις κορυφές του Ψηλορείτη!
11:00 Άφιξη στον Μέρωνα

Check in και τακτοποίηση στα δωμάτιά μας με λίγη ξεκούραση και ξεκινάμε για την πρώτη μας πεζοπορία ως καλοσώρισμα στις εξωτικές ομορφιές του Νότιου Ρεθύμνου…

12:30 αναχώρηση με Exclusive Combo Van για την Τριόπετρα και από εκεί θα περπατήσουμε για την παραλία του Αγίου Παύλου!

Μια περίτεχνη ακτή καμωμένη από απόκρημνα βράχια, αμμόλοφους, κρυφά κολπάκια και ερημικά τοπία. Οι πιο όμορφες παραλίες του Νότιου Ρεθύμνου έχουν διατηρήσει τη φυσική ομορφιά και γαλήνη!

Οι ψηλοί αμμόλοφοι, που στέκονται επιβλητικοί πάνω από την παραλία στο τελείωμα της διαδρομής στον Άγιο Παύλο, θα μας μαγέψουν με το χρυσό τους χρώμα. Μια πανέμορφη αμμώδης παραλία με βαθυγάλανα νερά. Εκεί θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος θα χάνεται πίσω από τους αμμόλοφους,  σ’ ένα από τα ειδυλλιακότερα τοπία της Κρήτης!

Απόσταση 5 km
Διάρκεια 2 ώρες. Το κολύμπι δεν έχει διάρκεια...!
Βαθμός δυσκολίας 1

Αύξηση υψόμετρου 100m

Φαγητό στον Άγιο Παύλο

Κυριακή 23.06

Ξύπνημα στο νησί!

Αφού πάρουμε ένα δυνατό πρωινό, αναχωρούμε για τον Λάκκο του Μυγερού.

Σήμερα θα ανέβουμε στον Ψηλορείτη. Το ιερό βουνό της Κρήτης!

Μια από τις πεζοπορίες που οφείλει στον εαυτό του ο κάθε ορειβάτης-πεζοπόρος που αγαπάει Κρήτη!


Πεζοπορία

Aνάβαση στον Ψηλορείτη. Ιδαίον Άντρον - Οροπέδιο Νίδας

Από τον Λάκκο του Μυγερού στον Τίμιο Σταυρό στα 2.456 μέτρα!

07:30 Αναχώρηση 
09:15 Άφιξη στον Λάκκο του Μυγερού. Έναρξη πεζοπορίας

Ο δρόμος για τη κορυφή!

Από τις 3-4 εναλλακτικές διαδρομές επιλέγουμε τη Στράτα του Ψηλορείτη από τον Λάκκο του Μυγερού (Λιβάδια Μυλοποτάμου), περίπου στα 1.660 μέτρα υψόμετρο και από εκεί ξεκινάει η ανάβαση ακολουθώντας το σηματοδοτημένο πετρόχτιστο μονοπάτι, γνωστό ως "Η Στράτα του Ψηλορείτη". Ήχοι, αρώματα φασκόμηλου και θυμαριού, η άγρια ομορφιά του τόπου και ο άνεμος θα μας βοηθήσουν τόσο στην ανάβαση, όσο και στην κατάβαση!

Με καλό ρυθμό και τίμιες στάσεις για ξεκούραση, φωτογραφίες και σύντομο διαλογισμό, θα πρέπει να υπολογίζουμε πάνω κάτω 3 ώρες για να φτάσουμε στην κορυφή, με πιο απαιτητικό κομμάτι τη διαδρομή από τον Λάκκο του Μυγερού μέχρι το διάσελο ανάμεσα από τις κορυφές Αγκαθιά και Τίμιο Σταυρό, εκεί όπου η Στράτα του Ψηλορείτη συναντά το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 που οδηγεί στην κορυφή Τίμιος Σταυρός στα 2456 μ.

Η θέα από το ψηλότερο σημείο της Κρήτης προς την θάλασσα αλλά και ολόκληρο το νησί ανεπανάληπτη!

Το εκκλησάκι στην κορυφή είναι κτισμένο με απλές πέτρες του βουνού χωρίς κάποιο συνδετικό υλικό με την ίδια τεχνική που οι βοσκοί του Ψηλορείτη αιώνες τώρα φτιάχνουν τα πέτρινα μητάτα.

Η επιστροφή γίνεται από το ίδιο μονοπάτι.
 

Απόσταση 10 km
Διάρκεια 5:30 ώρες 
Βαθμός δυσκολίας 1+

Αύξηση υψόμετρου 840 m
Μείωση υψόμετρου
 840 m

Μέγιστο υψόμετρο 2.456 μ

Ελάχιστο υψόμετρο 1.600 μ

15:00 Αναχωρούμε για την παραλία Σπηλιές στην απόμερη περιοχή του Λατζιμά για την απαραίτητη αποθεραπεία, με βουτιές! 

Το φαγητό και τις απογευματοβραδυνές βόλτες θα τις μοιραστούμε γύρω από την Φορτέτζα στο Παλαιό Ρέθυμνο!

Δευτέρα 24.06

Τελευταίο ξύπνημα στο νησί.

Παίρνουμε χαλαρά το πρωινό μας κι ετοιμαζόμαστε για άλλη μια μέρα γεμάτη με όμορφους προορισμούς... Βουτιές και πολιτισμός!
08:00 Αναχώρηση. Πρώτος σταθμός το ανάκτορο της Φαιστού. Τόση ομορφιά δεν χάνεται... 4.000 χρόνια ιστορία είναι αυτά”! Αξίζει μια επίσκεψη πριν πάμε στην θρυλική Παραλία των Ματάλων!

Μάταλα και ...από τους Beatnicks στους Hippies.

Η έναρξη του εποικισμού έγινε απ’ τους λεγόμενους Beatnicks, που έβαλαν πρώτοι εκείνοι τα θεμέλια για την "επανάσταση" του '60, αλλά και για να κάνουν αυτό το χωριό της Κρήτης και τις σπηλιές του, τόπο κατοικίας τους. Λίγο αργότερα ακολούθησαν οι Hippies, που άφησαν για πάντα την σφραγίδα τους σ’ αυτό το ψαροχώρι.

Τα Μάταλα δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τις εικόνες της δεκαετίας του 1960. Οι σπηλιές όμως και η ενέργεια της περιοχής παραμένουν ίδιες. Τι λέτε να γίνουμε κι εμείς παιδιά των λουλουδιών; Νομίζω δεν θα δυσκολευτούμε... 🌻😀

Μερικές βουτιές και φύγαμε για το Αγιοφάραγγο. Μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης!
 

Στη διαδρομή μας μέσα στο "Φαράγγι των Αγίων" θα συναντήσουμε μεγάλες σπηλιές που ζούσαν ασκητές και το ναό του Αγίου Αντωνίου με το μικρό πηγάδι με το γλυφό νερό και λίγο παρακάτω τον Γουμενόσπηλιο, όπου συγκεντρώνονταν οι ερημίτες.

Θ' ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι 25 λεπτών, μέσα απ' το επιβλητικό φαράγγι που με το που φτάνεις, σου κόβεται η ανάσα!! Απλά μαγικό!

Εγώ πάντως θα σκαρφαλώσω στα βράχια που βρίσκονται ανατολικά της παραλίας και να βρεθώ στην θαλασσινή λίμνη του Βουρβουλίτη που επικοινωνεί υποθαλάσσια με την ανοιχτή θάλασσα. Θ' ακολουθήσει κανείς;

17:00 Επιστρέφουμε στον ξενώνα μας, φορτώνουμε βαλίτσες και φεύγουμε για Ηράκλειο.Το καράβι μας περιμένει...

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ (ναι, υπάρχει και αυτό) 😌

Με γεμάτες τις αποσκευές μας με νέες εμπειρίες κι έχοντας γεμίσει για τα καλά τις "μπαταρίες" μας για την επιστροφή στο κλεινόν άστυ, θα αναχωρήσουμε με το πλοίο μας από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 21:00 και θα φτάσουμε στον Πειραιά στις 06:00 το πρωί της Τρίτης

​ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ

Η πεζοπορικές διαδρομές είναι κατάλληλες για τους λάτρεις της φύσης, με καλή φυσική κατάσταση

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (ΓΕΝΙΚΑ)

 • Ορειβατικά ή trail running παπούτσια

 • Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

 • Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ισοθερμικό, ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, t-shirt, αντιανεμικό, fleece, μπουφάν κλπ

 • Αδιάβροχο (απαραιτήτως)

 • Ορειβατικό σακίδιο πλάτης για τις πεζοπορίες

 • Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

 • Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ

 • Χαρτομάντιλα, υγρά μαντηλάκια

 • Είδη προσωπικής υγιεινής, σαγιονάρες

 • Μαγιό, πετσέτα 

 • Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό
   

Χρήσιμες συμβουλές για τον εξοπλισμό, βασισμένες στις πολύχρονες εμπειρίες μας, διαβάστε και εδώ

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

 • Φαρμακείo

 • Πιστοποιημένες Γνώσεις Emergency First Response

 • Τελευταίας τεχνολογίας Gps + Glonas

 • Ενδοεπικοινωνία


ΔΙΑΜΟΝΗ

Στον Μέρωνα Ρεθύμνου. Ένα χωριό με δροσιά, δέντρα και τρεχούμενα νερά με την υπέροχη θέα στον Ψηλορείτη. Η τοποθεσία είναι φανταστική!

Ο ξενώνας οικογενειακός, πεντακάθαρος, δίπλα από την κοιλάδα του Αμαρίου. Τα ντόπια κρασιά από το κελάρι είναι ξεχωριστά! 

ΠόΣΟ

€ 380 για τα Loyal Μέλη (κάνε κλικ να δεις αν είσαι loyal) του Combo (άμεση κατοχύρωση θέσης και πληρωμή κατά τη διάρκεια της εκδρομής)

€ 380 Early Bird για όλους τους υπόλοιπους που θα πληρώσουν στο γραφείο του συλλόγου μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου

€ 410 Standard για όσους επιλέξουν να πληρώσουν στην τράπεζα ανεξαρτήτως ημερομηνίας ή στο γραφείο του συλλόγου μετά την Τρίτη 11 Ιουνίου

Δικαίωμα ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου

​ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

 • οι 2 (δύο) διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με τα πρωϊνά

 • όλες οι τοπικές μετακινήσεις Exclusive Combo Van 

 • η έρευνα, η σχεδίαση και η υποστήριξη των πεζοπορικών διαδρομών

 • η συνοδεία

 • οι φόροι

 • ό,τι άλλο αθέατο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής 


ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 • Το εισιτήριο για τα Μάταλα € 4

 • To εισιτήριο για το Ανάκτορο της Φαιστού. Ολόκληρο: €8, Μειωμένο: € 4

 • Προσωπικά έξοδα

 • Φαγητό και ποτά
   

ADD-ONS

+ €90 το μονόκλινο δωμάτιο με τα πρωϊνά

+ €8 Ακτοπλοϊκά με Αριθμημένα Καθίσματα (αεροπορικού τύπου)

Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής και στη συνέχεια καταβολή προκαταβολής €200 μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου

Η αποπληρωμή θα γίνει κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Η έγκαιρη συμμετοχή σας θα είναι απαραίτητη για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Οι θέσεις είναι μόνο για λίγους γι' αυτό...First Come First Served!

Contact: George Perdikoulis, 6940545073

Anchor 1
bottom of page