Combo FollowMe
23 Ιουλίου - 2 Αυγούστου
Ανεξερεύνητη Κάρπαθος
Short ή Full Stay

karpathos 6
karpathos 6

press to zoom
tristomo 2
tristomo 2

press to zoom
karpathos
karpathos

press to zoom
karpathos 6
karpathos 6

press to zoom
1/23
flag uk.jpeg

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
FULL: 23 Ιουλίου - 2 Αυγούστου

SHORT: 23 - 29 Ιουλίου

Δυνατότητα JOIN-IN Karpathos Full ή Short

Η Κάρπαθος δεν είναι νησί – είναι εμπειρία.

Τιρκουάζ νερά, ορεινά χωριά με παράδοση που χάνεται στα βάθη των αιώνων και ασυναγώνιστα ηλιοβασιλέματα.

Θα πάμε έτοιμοι να εκπλαγούμε από την ανέγγιχτη ομορφιά του, τα μοναδικά έθιμα και τους περήφανους κατοίκους.

Σε τούτο το νησί ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη οι ντόπιοι έχουν βρει το μυστικό για να ζήσουν καλά και τηρούν ευλαβικά τις παραδόσεις, στήνουν αυτοσχέδια γλέντια με λύρες, τσαμπούνες λαούτα και βιολιά. Μαγειρεύουν μακαρούνες και κατσικάκια απ' τα δικά τους.... 6500 χιλιάδες κάτοικοι απλωμένοι σε ένα απροσπέλαστο παρά μόνο με μονοπάτια μακρόστενο νησί.

Προικισμένο όμως με μεγάλες εναλλαγές, ψηλά βουνά, απόκρημνες χαράδρες και χείμαρρους να συνυπάρχουν με βαθιές σπηλιές καταπράσινες κοιλάδες και πηγές με κρυστάλλινα νερά. 

Οι πρώτοι κάτοικοι αγάπησαν τόσο το νησί τους που ταξίδεψαν μέχρι τον Όλυμπο για να απαγάγουν τους Θεούς και να τους φέρουν να ζήσουν εδώ Εδώ ανατράφηκε και η Αθηνά, λέει η μυθολογία!

Με την υποταγή της στους Ρωμαίους απέκτησε στρατηγική σημασία σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. 

Κατά τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία δέχτηκε επιθέσεις από πειρατές ενώ μέχρι το 1538, που την κατέλαβε για λογαριασμό των Τούρκων ο περιβόητος Μπαρμπαρόσα, ανήκε στους Βενετσιάνους.

Μετά το 1821 η Κάρπαθος παρέμεινε υπό Οθωμανική κατοχή την οποία το 1912 διαδέχεται η Ιταλική μέχρι να ενσωματωθεί στην Ελλάδα το 1944.

Τα χωριά της είναι το ένα ομορφότερο του άλλου. Η Όλυμπος με τους πέτρινους ανεμόμυλους, η Βολάδα με τα ασπρισμένα δρομάκια της και τις λουλουδιασμένες αυλές της, το Όθος, το ψηλότερο της Καρπάθου που συχνά χάνεται στα σύννεφα, το αγροτικό Σπόα που διατηρούν αυστηρά τα ήθη και τα έθιμα του νησιού, η απλοϊκή Αυλώνα και το Τρίστωμο με τα ελάχιστα πλέον σπίτια που τα φτάνεις μόνο με βάρκα ή τα πόδια.

 

Πόδια - Κάρπαθος - Παράδεισος Πεζοπόρου.

Το νησί που το όνομά του περικλείει τη λέξη μονοπάτι....

KarPATHos

 


SCHEDULE & ACTIVITIES
Παρασκευή 23 Ιουλίου

Αναχώρηση με το πλοίο από Πειραιά στις 6μμ και άφιξη στα Πηγάδια Καρπάθου στις 20:15 του Σαββάτου


Σάββατο 24 Ιουλίου

Το πλοίο μας αποβιβάζει στα Πηγάδια Καρπάθου

Ενσωμάτωση με όσους έχουν επιλέξει να μας συναντήσουν στο νησί 

Φαγητό και ύπνος σε δωμάτια στα Πηγάδια

Τα Πηγάδια, χτισμένα στο κόλπο του Βρόντη είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Φιλοξενούν το κεντρικό λιμάνι της Καρπάθου, πλήθος από μαγαζιά, ταβέρνες, καφετέριες, καθώς και μια από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού που ακούει στο ίδιο ακριβώς όνομα «Πηγάδια». Τα περισσότερα σπίτια είναι καινούρια, χτισμένα από ομογενείς της Αμερικής οι οποίοι συνηθίζουν να επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί για τις διακοπές τους. Δε λείπει όμως και η ιστορία καθώς το χωριό είναι κτισμένο στην ίδια θέση με την αρχαία πόλη Ποσείδιο, τείχη της οποίας σώζονται μέχρι σήμερα. Το βέβαιο είναι ότι τα Πηγάδια θα αποτελέσουν τη πρώτη μας επαφή με το νησί και ενδεχομένως και την πιο πολύβουη καθώς τις επόμενες μέρες το βουνό και τα μικρά ήσυχα χωριά του νησιού θα είναι το φόντο της πεζοπορικής μας διαδρομής.

Κυριακή 25 Ιουλίου

Μετακίνηση με τοπικό jeep στο Όθο

Πεζοπορία Όθο - Λαστός, Απόσταση 7 χιλιόμετρα, Διάρκεια 3,5 ώρες, Υψομετρικά +400 -150, Δυσκολία 1-2 (εύκολο-μέτριο)

Υπαίθριο φαγητό και διανυκτέρευση στο Λαστό σε σκηνές

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο

Πρωινό μπάνιο, το προλαβαίνουμε, και μετάβαση από τα Πηγάδια στον Όθος, το ορεινότερο χωριό του νησιού σε υψόμετρο 514μ. που πολλές φορές χάνεται μέσα στα σύννεφα. Σπίτια χτισμένα με παραδοσιακή τεχνική και με θέα τα ανατολικά παράλια του νησιού. Στο Όθο θα βρούμε την ευκαιρία για ένα γρήγορο καφέ χαζεύοντας την ωραιότερη θέα του νησιού, όπως πολλοί λένε, πριν ξεκινήσουμε πεζοπορικά για το Λαστό.

Η πρώτη πεζοπορία μας ξεκινά, περνάμε έξω από τη Κοίμηση της Θεοτοκου, ιστορικά διατηρητέο μνημείο και αφήνοντας πίσω μας το Όθο, συνεχίζουμε με κατεύθυνση τα Μέλουρα και τη Βωλάδα την οποία και προσπερνάμε. Συνεχίζουμε ανηφορικά για το οροπέδιο του Λαστού. Το τοπίο ορεινό, ανάμεσα σε χωράφια, αγροτόσπιτα και ξωκλήσια. Η διαδρομή μας θα τερματίσει έξω από τη ταβέρνα «καλή καρδιά» που με λύπη μάθαμε ότι φέτος θα παραμείνει κλειστεί. Εκεί θα στήσουμε τις σκηνές μας και το πρώτο μας βράδυ στην ορεινή Κάρπαθο μόλις ξεκινά. Φαγητό και πρωινό θα φροντίσει για εμάς η Ευαγγελία η οποία θα μας συνοδεύει σχεδόν σε ολόκληρο το ταξίδι μας.

Δευτέρα 26 Ιουλίου

Πεζοπορία Α: Λαστός - Καλή Λίμνη (Karpathos Summit 1215μ) και επιστροφή, Απόσταση 4,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 2,5 ώρες, Υψομετρικά +400 -400, Δυσκολία 2 (μέτριο)

Πεζοπορία Β: Λαστός - Σπόα, Απόσταση 8,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4 ώρες, Υψομετρικά +290 -650, Δυσκολία 1-2 (εύκολο - μέτριο)

Φαγητό στη Σπόα

Διανυκτέρευση στη Σπόα σε σκηνές

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο​

 

Πρωινό και μάζεμα εξοπλισμού το οποίο και φορτώνουμε στο αυτοκίνητο που μας συνοδεύει. Σήμερα η μέρα μας επιφυλάσσει τη ψηλότερη κορυφή της Καρπάθου τη Καλή Λίμνη σε υψόμετρο 1215. Προορισμός μας είναι το χωριό Σπόα η διαδρομή ορεινή με λιγοστά πεύκα και περίσσια πέτρα. Λίγο πριν την είσοδο μας στο χωριό μας καλωσορίζουν παλιοί πέτρινοι ανεμόμυλοι που κάποτε λειτουργούσαν μετατρέποντας το Καρπαθιώτικο στάρι σε αλεύρι. Το χωριό όμορφο και γραφικό με  παραδοσιακά καφενεία και στενά δρομάκια, το όνομα του οποίου μάλλον προέρχεται από το «ε-σποδα» που σημαίνει μέρη που βρίσκονται στα νότια. Σε ένα από αυτά (τα καφενεία), θα σβήσουμε τη δίψα μας με μια παγωμένη μπίρα ελπίζοντας οι ψαράδες του χωριού να έχουν φροντίσει για μια γερή ψαριά από Μένουλα. Η Μένουλα είναι ένα ψαράκι Σποϊτικο συγγενικό της μαρίδας όπου είναι δεμένο με τα νερά του Αγ. Νικόλα, το απάνεμο κόλπο της Σπόα. Ένα από τα ξωκλήσια του νησιού θα αποτελέσει και το βραδινό μας καταφύγιο.

Τρίτη 27 Ιουλίου

Πεζοπορία Σπόα - Όλυμπος (πολύωρη πεζοπορία αλλά με δυνατότητα διαφυγής στα μισά), Απόσταση 17 χιλιόμετρα, Διάρκεια 7,5 ώρες, Υψομετρικά +740 -680, Δυσκολία 2+ (μέτριο, το + λόγω της απόστασης)

Φαγητό στην Όλυμπο

Διανυκτέρευση σε δωμάτια στην Όλυμπο

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο

Πρωινό, μάζεμα και φόρτωμα εξοπλισμού και φύγαμε για την Όλυμπο.

Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει ακολουθώντας το βασικό μονοπάτι που κάποτε χρησιμοποιούσαν οι Καρπαθιώτες για να μεταβούν από το νότιο στο βόρειο μέρος του νησιού. Θα περάσουμε κάτω από τη Κουλούρα με υψόμετρο 710μ και θα συνεχίσουμε για Κεφαλά. Εκεί τη πορεία μας θα διακόψει αμαξωτός δρόμος που όμως σχετικά σύντομα θα μετατραπεί σε ένα όμορφο καλντερίμι. Αυτό το δεύτερο μέρος ίσως και το πιο όμορφο της Καρπάθου με θέα το πέλαγος θα μας οδηγήσει στην Αποσκίνου, το Μάτσου Πίτσου της Καρπάθου όπως κάποιοι θέλουν να το λένε και τη πρώτη μας οπτική με το όρος του Πρ. Ηλία όπου πίσω από τη κορυφή του (υψ. 719μ) κρύβεται η Όλυμπος.

Άφιξη στην Όλυμπο, φαγητό και ξεκούραση σε δωμάτια

Τετάρτη 28 Ιουλίου

Ελεύθερο πρόγραμμα στην Όλυμπο

Tip: υπάρχει λεωφορείο για την κοντινότερη παραλία

Απογευματινή γνωριμία με τα τοπική διατροφή της Καρπάθου - μαγείρεμα - φαγητό / φτιαχτό μόνος σου

Διανυκτέρευση στην Όλυμπο σε δωμάτια

Όλυμπος, σε υψόμετρο 310μ, είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Καρπάθου χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός οικισμός λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής του. Πολύχρωμα σπίτια σαν ψηφιδωτό πάνω στη πλαγιά του Όρους Πρ. Ηλία. Για την ιστορία το χωριό κτίστηκε την εποχή της εικονομαχίας κάπου ανάμεσα τον 7ο και 9ο αιώνα από τους κατοίκους της Βρουκούντας και της Νισύρου. Η απόκρημνη θέση του αποτέλεσε συνειδητή επιλογή καθώς τους προστάτευε από τις επιδρομές των Αράβων, η δε θέα στη θάλασσα τους έδινε σήμα για τυχόν Πειρατές δίνοντας τους το χρόνο να κλειστούν στο κάστρο τους, ερείπια του οποίου σώζονται μέχρι σήμερα.

 

Στην Όλυμπο θα περάσουμε μια ολόκληρη μέρα, ελεύθερη από πεζοπορίες δίνοντας στον καθένα την ευκαιρία να «χαθεί» μέσα στα σοκάκια της. Το απόγευμα, για όποιον το επιθυμεί, μας ακολουθεί! Εμείς θα βρεθούμε στο παραδοσιακά κτισμένο σπίτι της Ευαγγελίας, σε θέση με θέα όλο το χωριό. Εκεί θα μυηθούμε σε τοπικές μαγειρικές και γεύσεις από ντόπια υλικά … δε το χάνω με τίποτα!!!

Πέμπτη 29 Ιουλίου 

Ολοκλήρωση Α' σκέλους (short)

Αποδέσμευση όσων έχουν επιλέξει να έρθουν για αυτές τις λιγότερες ημέρες και μετακίνησή με jeep στο Διαφάνι όσων φεύγουν με το πλοίο.

Το πλοίο τους σαλπάρει στις 12:50 και φτάνει Πειραιά πρωί Παρασκευής 11:10

 

Για τους υπόλοιπους κάπου εδώ αρχίζει το Hard Core

Μετακίνηση με jeep στην Αυλώνα

Πεζοπορία Αυλώνα - Βρουκούντα - Αυλώνα, Απόσταση 8,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4 ώρες, Υψομετρικά -280 +280, Δυσκολία 1 (εύκολο) 

Φαγητό στη μοναδική ταβέρνα στην Αυλώνα

Διανυκτέρευση σε Σκηνές

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί με αυτοκίνητο

Αποχαιρετάμε την Όλυμπο αλλά και τους βιαστικούς μας συνοδοιπόρους, φορτώνουμε εαυτούς και εξοπλισμό στο jeep για τη σύντομή μετακίνηση στην Αυλώνα...  πεζοπορικά στη συνέχεια βάζουμε πορεία για την αρχαία Βρυκούς, μια από τις 4 πόλεις της αρχαίας Καρπάθου η οποία κατοικήθηκε κατά τη Μινωική περίοδο και εγκαταλείφθηκε μετά τις επιδρομές των Αράβων. Το μονοπάτι λιθόστρωτο, η ταμπέλα που μας οδηγεί από Αυλώνα για Βρουκούντα κρύβεται κάτω από τον ίσκιο συκιάς, που προσωπικά δε θα περάσω έτσι απλά από δίπλα της ;-) Τη διαδρομή μας θα διακόψει παράκαμψη που θα μας οδηγήσει  στο μνημείο με τις ασπίδες, λαξευτές πάνω σε βράχους, τόπος θυσίας. Συνεχίζουμε για το κόλπο της Βρουκούντας,  και το υποτυπώδες εκκλησάκι του Άι Γιάννη κρυμμένο στο εσωτερικό βράχου. Εδώ γίνεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πανηγύρι της Καρπάθου (28 - 29 Αυγούστου). Μπάνιο για όποιον το επιθυμεί και επιστροφή από τα ίδια. Φαγητό στης Γιάννας που τρέχει τη μοναδική ταβέρνα στην Αυλώνα και φτιάχνει ψωμί από αλεύρι ντόπιο, αγκινάρες, πατάτες με αυγά και ότι της βγάλει το χωράφι...με δυσκολία κρατιέμαι… 

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Πεζοπορία Αυλώνα - Τρίστομο, Απόσταση 8,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 3,5 ώρες, Υψομετρικά +260 -530, Δυσκολία 1-2 (εύκολο - μέτριο)

Στο Τρίστομο δεν φτάνει δρόμος, ο κάθε ένας μας μεταφέρει τον εξοπλισμό του. Ότι δεν χρειαζόμαστε μπορεί να μεταφερθεί με το αυτοκίνητο συνοδείας στο Διαφάνι όπου εμείς θα καταλήξουμε πεζοπορικά την επόμενη. 

Διανυκτέρευση στο Τρίστομο στη μοναδική κατοικία-ξενώνα του οικισμού (κοιμίζει έως έξι άτομα) ή σε σκηνές 

Πρωινό και φύγαμε για Τρίστομο!

Η διαδρομή ακολουθεί αρχαίο μονοπάτι που οδηγούσε στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Κάθε βήμα, μας απομακρύνει από τον πολιτισμό οδηγώντας μας στον έρημο οικισμό του Τριστόμου όπου πανοραμική θέα του θα έχουμε φτάνοντας στο διάσελο που σχηματίζει το όρος Ορκίλλι (υψ. 713μ) με το όρος Άρδα (υψ. 566μ.). Ο κόλπος του αποτελεί φυσικό λιμάνι της περιοχής όπου παλιότερα χρησιμοποιούνταν ως Ιταλικός ναύσταθμος.

Στην αυλή παραδοσιακής κατοικίας που λειτουργεί και σαν ξενώνας αλλά και γύρω από αυτήν θα στήσουμε τις σκηνές μας και γιατί όχι μια απογευματινή βουτιά στα καθαρά νερά του.

Κάποιοι, μέχρι έξι, οι πιο τυχεροί ή οι πλέον κουρασμένοι, μπορούν να φιλοξενηθούν στον ξενώνα... οι υπόλοιποι κατά τα γνωστά!

Το βράδυ μας περιμένει μπάρμπεκιου με ντόπιο αρνάκι και κρασί .. ευτυχώς οι σκηνές δεν θα είναι μακριά ;-)

Σάββατο 31 Ιουλίου

Πεζοπορία Τρίστομο - Διαφάνι, Απόσταση 11 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4-5 ώρες, Υψομετρικά +285 -345, Δυσκολία 1-2 (εύκολο - μέτριο)

Ο κάθε ένας μεταφέρει τον εξοπλισμό του (δεν υπάρχει αμαξιτός δρόμος)

Διανυκτέρευση σε δωμάτια στο Διαφάνι

Τελευταία μέρα πεζοπορίας.

Πρωινό και ξεκινάμε για Διαφάνι.

Το Διαφάνι αποτελεί το βόριο λιμάνι του νησιού.

Η πορεία μας πηγαίνει παράλληλα με τη θάλασσα όπου στη θέση Βάναντα (περίπου στα μισά της διαδρομής), θα μας δώσει την ευκαιρία για μια γρήγορη βουτιά. Από εκεί ακολουθώντας χωματόδρομο θα φτάσουμε στον τελευταίο μας προορισμό το Διαφάνι.

Κυριακή 1 Αυγούστου

Ολοκλήρωση σκέλους "Full Stay", αποδέσμευση όσων έχουν επιλέξει αν έρθουν με δικό τους τρόπο

Οι υπόλοιποι παίρνουν το πλοίο που αναχωρεί για Πειραιά στις 08:55 το πρωί και...

Δευτέρα 2 Αυγούστου

12:55 Άφιξη Πειραιά

KarPATHos is over :-( 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης με αεροπλάνο ή με δρομολόγια πλοίων σε άλλες από τις προεπιλεγμένες από το Combo ημερομηνίες.

Αεροπορικά  δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις OlympicAir και Sky Express.

Ενσωμάτωση με την υπόλοιπη ομάδα το Σάββατο 24 Ιουλίου στα Πηγάδια (8:15μμ) και αποδέσμευση το πρωί της Πέμπτης 29 Ιουλίου στην Όλυμπο ή το πρωί της Δευτέρας 1 Αυγούστου στο Διαφάνι

οι ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ θα πραγματοποιηθούν σε

ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ στα χωριά όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα (Πηγάδια, Όλυμπος, Διαφάνι)

και σε

ΣΚΗΝΕΣ που θα στήσουμε σε προεπιλεγμένα Camps (Λαστό, Σπόα, Αυλώνα, Τρίστομο).

Οι σκηνές είναι του Combo, στήνονται πανεύκολα και θα βοηθάμε σε αυτό.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τη δική του σκηνή!

Το κόστος των δωματίων και των σκηνών περιλαμβάνονται στο κόστος της εκδρομής. Όσοι τυχεροί κοιμηθούν στα έξι κρεβάτια του Τριστόμου δεν θα χρεωθούν κάτι παραπάνω!

οι ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ που αναφέρονται στο πρόγραμμα θα γίνουν με τοπικό jeep και περιλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Μοιρασμένος σε δύο σακίδια, ένα ημερήσιας πεζοπορίας 25 περίπου λίτρων και ένα μεγαλύτερο 45-60 λίτρα για όλα τα υπόλοιπα.

Για την κάθε ημέρα θα χρειαστούμε εξοπλισμό ορεινής πεζοπορίας, μποτάκια πεζοπορικά, κολάν ή ελαφρύ παντελόνι, ισοθερμικό μπλουζάκι (ένα κοντομάνικο και ένα μακρυμάνικο από πάνω) και fleece-άκι ή softshell για πιο πάνω, αντιανεμικό αδιάβροχο και σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας (περίπου 25 λίτρων) για όποιο ρούχο περισσεύει και τα σνακς με το νερό. Προαιρετικά μπατόν και γκέτες. Φακός, καπέλο, αντηλιακό.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός μας θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ένα σακίδιο (όχι βαλίτσες, όχι σακ βουαγιάζ, όχι σακούλες  κλπ) και θα μεταφέρεται καθημερινά προς τα σημεία προορισμού μας με τοπικό jeep.

Προαναφέραμε πως οι Σκηνές παρέχονται από το Combo. Είναι ελαφριές και στήνονται εύκολα κάτι στο οποίο θα βοηθάμε και εμείς.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τη δική του σκηνή αρκεί να μας ενημερώσει κατά τη δήλωση συμμετοχής.

Όλοι πρέπει να είμαστε εφοδιασμένοι με υπνόσακο και υπόστρωμα. Αποφύγετε υπνόσακο "παραλίας" μιας και στα 1000 μέτρα υψόμετρο της Καρπάθου οι νυχτερινές θερμοκρασίες κάθε άλλο παρά καλοκαιρινές θα είναι.

Περισσότερα για τον εξοπλισμό εδώ 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ από και προς τα σημεία διανυκτέρευσης με τοπικό jeep, εμείς μεταφέρουμε στην πλάτη τα απαραίτητα της ημερήσιας πεζοπορίας 

ΠΡΟΣΟΧΗ στις δύο τελευταίες πεζοπορίες στο βορειότερο μέρος του νησιού, δεν υπάρχει πρόσβαση από δρόμο παρά αποκλειστικά και μόνο από μονοπάτι. Η μεταφορά του εξοπλισμού μας θα γίνει από εμάς τους ίδιους, στην πλάτη μας... κατά συνέπεια θα πρέπει να έχουμε φροντίσει για την κατανομή των πραγμάτων στις τσάντες (σακίδια) μας. 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ δεν απαιτείται. 

ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ η εκδρομή είναι παρεΐστική και φιλική με μοναδικό σκοπό να βρεθούμε και να περπατήσουμε στο απόμακρο πανέμορφο νησί της Καρπάθου. Τα μονοπάτια ακολουθώντας το ανάγλυφο του νησιού έχουν πυκνά ανεβοκατεβάσματα. Ο πεζοπορικός μας ρυθμός θα είναι χαλαρός και ξεκούραστος για όλους!

 

LAST DETAILS με λεπτομερές πρόγραμμα σημεία και ώρες συνάντησης θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

ΠόΣΟ

€540 FULL FIX, με τα προκαθορισμένα δρομολόγια πλοίων

€460 FULL FREE, με δική σου επιλογή μετάβασης και αναχώρησης

€410 SHORT FIX, με τα προκαθορισμένα δρομολόγια πλοίων

€330 SHORT FREE, με δική σου επιλογή μετάβασης και αναχώρησης

Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής και προκαταβολή το €180 (οδηγίες θα σταλούν με email)

Προκαταβολή €180 στο γραφείο του Combo μέχρι την 30 Ιουνίου

Επιβάρυνση €50 για πληρωμή προκαταβολής στην τράπεζα ή μετά την 30 Ιουνίου

Η αποπληρωμή της εκδρομής θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκειά της στην Κάρπαθο.

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ εξοικονομώντας χρήματα αλλά και δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε θέματα που θα βοηθήσουν στην προετοιμασία για την εκδρομή.

Στο Κόστος Συμμετοχής Περιλαμβάνονται έρευνα, σχεδίαση, καθοδήγηση, συνοδεία, φόροι, ακτοπλοϊκά deck, διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, σκηνές, τοπικές μετακινήσεις, μεταφορά εξοπλισμού (με εξαίρεση τις δύο τελευταίες ημέρες), βραδινό φαγητό και το πρωινό της επόμενης για τις διανυκτερεύσεις σε Λαστό και Τρίστομο

ADD ONs προαιρετικά

€10 ακτοπλοϊκά σε καθίσματα αεροπορικού τύπου

€60 ακτοπλοϊκά σε 4κλινη καμπίνα, κατά άτομο

€70 ακτοπλοϊκά σε 2κλινη καμπίνα, κατά άτομο

€25 τη συμμετοχή στη γευσιγνωσία της Ολύμπου. Περιλαμβάνει μάθημα μαγειρικής μαζί με πλήρες γεύμα και δοκιμή φρέσκου θυμαρίσιου μελιού με παραδοσιακούς λουκουμάδες καθώς και παρουσίαση σε power point για την ιστορία και τις παραδόσεις της Καρπάθου και της Ολύμπου

Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, παρεΐστικη είπαμε...

Το νησί δεν είναι ιδιαίτερα τουριστικό, ειδικά στις περιοχές και στα χωριά που θα κινηθούμε εμείς, επί πλέον τα δρομολόγια των πλοίων είναι ελάχιστα.

Η έγκαιρη κράτηση θέσης βοηθάει στη διοργάνωση αλλά και στην αποφυγή απροόπτων.  

Δικαίωμα ακύρωσης μέχρι 10 Ιουλίου.

Δήλωσε όταν είσαι σίγουρος ώστε να μην στερήσεις τη συμμετοχή σε κάποιον άλλο. 

Contact: George Leo, 6984656300

 

 

A long line ridge lying on the north west of Athens is our target this weekend.

The name of it is Elikon. Not very high in altitude but deep in forests creeks and rocky tops. Plenty of old trails cover the mountain that connect the settlements through the ages. 

We shall be there all Saturday and Sunday, 15 and 16 of May dedicating one hike on each day.

 

You are welcome to join us just for one of the two days, or for both if you prefer enjoying a nice quiet and hikey weekend. Let us arrange for your stays (guest house rooms or tents) and you foods in hospitable local eateries.  

ACTIVITIES

Saturday May 15
Megali Loutsa summit is our target... actually there are three adjacent rocky summits with the highest at 1553m

We walk in deep forests and rocky terrain anding up in the picturesque isolated village of Zeriki!

Duration 6 hours - Distance 10 k - Elevation Up 650m - Difficulty Level 2 (moderate, there are no demanding nor exposed passes) 

Sunday May 16
We hit the trail at Koukoura village, crossing the main ridge of Elikon that includes ascending to the very top named Paliovouna at 1747m over sea level. An yes, you can see the sea from the top... this is the beauty of Greece both high mountain and sea in a short single breath!

Duration 6:30 hours - Distance 12 k - Elevation Up 1000m - Difficulty Level 2 (moderate, there are no demanding nor exposed passes) 

WE GET THERE in our own means

Destination Agia Anna, less than 2 hours drive from Athens

WE MEET

Saturday May 15, 10:30am

Sunday May 16, 10:30am

Exact meeting spots will be emailed two days before the trip

One OPTIONAL OVERNIGHT

Saturday to Sunday in a local Guest House, Full contained single and double rooms

Alternatively you may pitch your own tent, trust us on the spot we will suggest!

FOOD at the local eateries, all simple with extra good food and local delicacies 

GEAR and EQUIPMENT highly recommended hiking boots, walking sticks to ease the knees, gaiters for protection, walking trousers or tights, short sleeve base layer and a long sleeve on top, fleece or softcell, windstopper rain jacket for protection from the elements and a day back pack (+/- 25L) to keep in what we are not wearing or eating (some snacks for the day and water of course)

SPECIAL EQUIPMENT not needed, the ascends are relatively simple with no climbing or scrambling involved 

ADDITIONAL WORDS

Car arrangements will be needed in the mornings before the hike starts

 

LAST DETAILS will be emailed to all few days before our departure

HOW MUCH 

Single Day Saturday €20

Single Day Sunday €20

Weekend Saturday and Sunday €40, in your tent

Weekend Saturday and Sunday €65, in a double room

Weekend Saturday and Sunday €90, in a single room

Included everything but food and personal expenses

Loyal Combo Members pay on the day, all others follow the instructions emailed right after they fill in the registration form

To confirm a place please fill in the form that opens by clicking on the yellow "Join" button here above.

Cancellations accepted up to May 11

Complying with the regulations the group will be small and if we get to be more than ten we split in groups of maximum ten.

Contact: George Leo, 6984656300