top of page

Combo FollowMe Hike & Bike friendly
23-31 Ιουλίου 2022
ΛΕΡΟΣ η απαίδευτη
day trip Αρκιοί | Λειψοί
kaiki trip Μαράθι Ασπρονήσι Τηγανάκια

flag uk.jpeg

ACTIVITIES
Hiking 

Bike Friendly

Island Hoping Λειψοί Αρκιοί

Kaiki Trip Μαράθι Ασπρονήσι Τηγανάκια

Discover Scuba Diving

FOREWORD

Ενα και μόνο πλοίο εξυπηρετεί με τρία δρομολόγια την εβδομάδα τη Λέρο. Συνάμα "πιάνει" και σε άλλα σημαντικά πολύβουα λιμάνια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι θέσεις να είναι δύσκολες, περιορισμένες, ειδικά σε περιόδους υψηλών μετακινήσεων, όπως το κατακαλόκαιρο...

Γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι είστε τυχεροί αλλά εάν το σκέφτεστε αποφασίστε έγκαιρα και μην το αφήσετε στην τύχη της τελευταίας στιγμής!! Έγκαιρα και οικονομικότερα.

Επί πλέον στη δίνη των ημερών ενδέχεται να υπάρξουν ανατιμήσεις.  Στο Combo μπορούμε να εγγυηθούμε το κόστος που θα ισχύει και θα αναγράφεται εδώ παρακάτω την ημέρα που θα υποβάλετε τη δήλωση συμμετοχής. 

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

Λέρος, η απόσταση συμπαραστέκεται στη νοσταλγία μου. Απόσταση που όσο και αν επιθυμώ μου το κάνει μακρινό και δύσκολο.

Όμως είπα, φτάνει, ως εδώ…

...δίνω υπόσχεση και ξέρω ότι σύντομα θα είμαι πάλι εκεί.

Νησί παρεξηγημένο που φιλοξενούσε ταραγμένες και εξόριστες ψυχές. Στις ρίζες των βουνών του απλώνονται καταπράσινες κοιλάδες με ευκαλύπτους, ελιές, εσπεριδοειδή και κλήματα.

Ούτε λαμπερούς ούτε ηλιοκαμένους τουρίστες συναντάμε εδώ, μόνο ταξιδευτές που φτάνουν για να μείνουν μακριά από τη θεωρία της ξαπλώστρας. Πολλοί από αυτούς φτάνουν και μένουν!  

Το πλοίο πλησιάζοντας αποκαλύπτει μια Ελλάδα άλλη, αυτή που συναντούσαμε τη δεκαετία του '60.

Στο λιμάνι η Λέρος θα με υποδεχθεί και εκεί που αναφωνώ "ωχ, θα αντέξω;" έρχεται η απλότητα του νησιού και των ανθρώπων της που έτσι απλά επιβεβαιώνουν την επιλογή μου, τον προορισμό.

Απλότητα απαίδευτη σε ένα νησί που ήταν πάντοτε αυτάρκες και τον τουρισμό οι ντόπιοι, οι Λεριοί, δεν τον είχανε ανάγκη.

Δεν υποκλίνονται, απλά χαίρονται που βλέπουν κόσμο!!

Η Μαριέτα στο Λακκί θα ετοιμάσει ελληνικό με πλούσιο καϊμάκι ενώ ήδη θα έχω βρεθεί πίσω από το ψυγείο της με τα αλλαντικά και τα τυριά για ένα panini a la Italiana.

Μέσα από το απλό και νόστιμο μεσημεριανό στην παρακείμενη ταβέρνα ένιωσα την κουλτούρα που κουβαλάει το νησί.   
 

Ως λάτρης της ιστορίας ενθουσιάστηκα νομίζοντας οτι έχω επιστρέψει στο παρελθόν, στην Ιταλία της δεκαετίας του 1930. Κατά τη διάρκεια της κατοχής 1912-1942 ολόκληρο το Λακκί χτίστηκε σε τυπικό ιταλικό ορθολογιστικό στιλ. Ξεχωρίζει για τη μοναδική αρχιτεκτονική του με επιβλητικά κτίρια, άψογη ρυμοτομία, πολλά πάρκα, όμορφες εκκλησίες, δημοτικό παζάρι και το παλιό ρολόι. Το μοναδικό αυτό οικιστικό σύνολο είναι έργο αρχιτεκτόνων του Μουσολίνι που έχτισαν μία νέα πόλη που την ονόμασαν Porto Lago και μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό!   

Στον πόλεμο τον δεύτερο το Λακκί αποτέλεσε ισχυρή Ιταλική ναυτική βάση. Οι Ιταλοί βρέθηκαν μεν στο πλευρό του Χίτλερ μα τη Λέρο την ήθελαν δική τους. Η πτώση του Ντούτσε και ο συνθηκολόγηση τους με τους συμμάχους έφεραν τους Εγγλέζους, ευκαιρίας δοθείσης, στο νησί. Ήταν Σεπτέμβρης του '43.

Οι Γερμανοί προδομένοι αποφάσισαν με κάθε κόστος να καταλάβουν τη Λέρο. Εμπλέκονται στη φάση Γερμανοί, Λεριοί, Εγγλεζοι και Ιταλοί, συνολικά 23.000 άτομα, έδωσαν μία μάχη, τη Μάχη της Λέρου, που κράτησε 52 ημέρες και μέτρησε τεράστιες απώλειες από όλες τις πλευρές.

Το τέλος το πολέμου έδωσε τη σκυτάλη στους Έλληνες κατοίκους και κάπως έτσι μετά την Abella, την Sallina, τον Frank και τον Kurt, σήμερα θα συναντήσεις τον Σωτήρη που θα σου ψήσει το πιο νόστιμο αγριολαύρακο, την Κατερίνα τη ζαχαροπλάστισσα με τη σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα, αλλά και τον Πέτρο που τρέχει με το παπάκι του στους νεροφαγωμένους χωματόδρομους (αλήθεια πως το κάνει!) σκαστός από την βάρδια του στις ιχθυοκαλλιέργειες για να «ποτίσει» τα ζωντανά του. 

Στο λιμάνι της Λέρου σήμερα μια πινακίδα καλωσορίζει τους επισκέπτες σε τέσσερις γλώσσες. Στα Ελληνικά, στα Ιταλικά, στα Αγγλικά και στα Γερμανικά.


Η ΛΕΡΟΣ δεν είναι ένα ακόμα νησί του Αιγαίου.  

Η Λέρος είναι ένα νησί απαίδευτο από ότι τουριστικό που όμως ξέρει να φροντίζει ξεχωριστά τον κάθε ένα που το επισκέπτεται!

Η κληρονομιά που άφησαν οι ξένοι της έδωσαν χαρακτήρα. Το αθέατο και "τακτοποιημένο "πλέον "Ίδρυμα", που για χρόνια χαρακτήριζε το νησί, παρέσυρε σε εγκατάσταση και πολλές άλλες δημόσιες υπηρεσίες και μαζί με τη ναυτική βάση και πολλά άλλα έδωσαν δουλειές στους Λεριούς και τους έκανε αυτάρκεις.

Το σχήμα του νησιού με τους άπειρους κόλπους, όρμους και ορμίσκους, καθώς και τα πολλά μικρά νησάκια και βραχονησίδες προσφέρουν ένα ιδανικό περιβάλλον έξω και μέσα στο νερό! Φυσικά λιμάνια και όρμοι προφυλαγμένοι από τους αέρηδες, όμορφες βοτσαλωτές και αμμουδερές παραλίες και γραφικοί οικισμοί.

Τα κανόνια του Ναβαρόνε έχουν ήδη αρχίσει να ηχούν. Η Μάλτα του Αιγαίου μας περιμένει. 

BIKE FRIENDLY γιατί το ποδήλατο προσφέρει ανεξαρτησία και όλες οι τοπικές μετακινήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με αυτό!

Οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές και τα υψομετρικά είναι φιλικά. Στο ημερήσιο πρόγραμμα, εδώ παρακάτω, αναγράφουμε σε παρένθεση την ποδηλατική απόσταση και τα υψομετρικά μέχρι το σημείο αρχής και τέλους της κάθε δραστηριότητας.

Εάν μάλιστα μαζευτούν αρκετά ποδήλατα θα πραγματοποιήσουμε και ανεξάρτητες ποδηλατικές διαδρομές!

Να έχετε κλειδαριά για να μην έχετε άγχος.

Κράνος, γάντια, φώτα, σαμπρέλες, εργαλεία αφαίρεσης τροχού είναι απαραίτητα.

Ο εξοπλισμός θα μεταφερθεί από το λιμάνι στο camping με το Local Combo Bus.

SCUBA DIVING

Discover Scuba Diving Αναρωτιόέσαι πώς είναι να αναπνέεις κάτω από το νερό;

Θες να δοκιμάσεις την αυτόνομη κατάδυση;

Μια γρήγορη και εύκολη εισαγωγή στο τι χρειάζεται για να εξερευνήσεις τον υποβρύχιο κόσμο.

Fun Dive Έχεις ξαναβουτήξει και σου έχει λείψει;  Ευκαιρία για επανάληψη με πιστοπποιημνο εκπαιδευτή! Ο βυθός της Λέρου τα έχει όλα μα πάνω απ' όλα έχει περισσότερα από 100 ναυάγια διάσπαρτα στο βυθό της... στούκας, υποβρύχια, αντιτορπιλικά... 

SCHEDULE & ACTIVITIES
Σάββατο 23 Ιουλίου

Αναχώρηση με το πλοίο από Πειραιά στις 23:55 (βράδυ Σαββάτου προς Κυριακή) και άφιξη στο Λακκί Λέρου στις 09:30 το πρωί της Κυριακής.


Κυριακή 24 Ιουλίου

Το πλοίο μας αποβιβάζει στο Λακκί στις 09:30 το πρωί και περπατάμε 300 μέτρα μέχρι το Bistro της Μαριέτας και του Τάκη για πρωινό. Θα εκπλαγείτε με την ποιότητα των προϊόντων τους και την χαμογελαστή εξυπηρέτηση τους. 

Πρώτα βέβαια θα έχουμε εκπλαγεί με την ART DECO αρχιτεκτονική του Λακκίου.

Εκεί συναντάμε και όσους έχουν επιλέξει να μας συναντήσουν στο νησί. 

Στη συνέχεια μετακίνηση με Local Combo Bus στο Camping (για τους ποδηλάτες απόσταση 4 χιλιόμετρα, υπομετρικά +60 | -50)

Εγκατάσταση, στήσιμο σκηνών σύντομη ξεκούραση.

Με τα πόδια για μπάνιο και φαγητό σε ψαροταβέρνα στον Ξηρόκαμπο (για τους ποδηλάτες 1 χιλιόμετρο, υψομετρικά +10 | -10)

Over wine συζήτηση με κύριο θέμα τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Δευτέρα 25 Ιουλίου

Μετακίνηση με Local Combo Bus (LCB) στο Πολεμικό Μουσείο Λέρου (για τους ποδηλάτες απόσταση 5,5 χιλιόμετρα, υψομετρικά +90 | -90)

Η επίσκεψη στο πολεμικό μουσείο αποτελεί μια περιήγηση στο χρόνο και στην ιστορία του νησιού. Το πολεμικό Μουσείο του Τούνελ Μερικιάς αποτελεί έναν μοναδικό εκθεσιακό χώρο για την Ελλάδα. Ένα στρατιωτικό τούνελ – από τα πολλά που υπάρχουν στο νησί – έχει αναστηλωθεί με πολύ προσοχή και σεβασμό. Πλήθος εκθεμάτων που βρέθηκαν διάσπαρτα στο νησί ή ανασύρθηκαν από τις θάλασσες του, αλλά και άλλα που δωρίθηκαν από τον Ελληνικό Στρατό και ιδιώτες, φωτογραφίες και χάρτες, μακέτες και κάθε είδους υλικό, γίνονται οδηγοί σε αυτό το ταξίδι στην ιστορία.

Πεζοπορία: Μουσείο Φυκτωρία Κάτοπτρο Φάρος Μερικιά Λακκί  Απόσταση 10 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4 ώρες, Υψομετρικά +250 -250, Δυσκολία 1-2 (εύκολο-μέτριο)

Από το Μουσείο κατευθυνόμαστε βόρεια μέσα από δασικούς και μονοπάτια μέχρι τον Παραβολικό Ακουστικό Καθρέπτη, δημιούργημα των Ιταλών για να εντοπίζουν μέσω ακουστικής ήχους από επερχόμενα εχθρικά αεροσκάφη. Στη διαδρομή θα συναντήσουμε διάσπαρτα τούνελ και κτίρια, απομεινάρια του πολέμου. Όμορφη θέα στον κόλπο του Λακκίου αλλά και στο ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος. 

Μπάνιο στη Μερικιά

Φαγητό - Ποτό στο Λακκί

Πεζοπορική ή Ποδηλατική επιστροφή στο camping (απόσταση 4 χιλιόμετρα, υψομετρικά +60 | -50)

Τρίτη 26 Ιουλίου

Day Trip Λειψοί ή Αρκιοί (προαιρετική συμμετοχή σε ένα από τα δύο - μετακινήσεις στην Αγία Μαρίνα με το Combo Bus)

Νωρίς το πρωί μετακίνηση με το Local Combo Bus στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας  (για τους ποδηλάτες απόσταση 6 χιλιόμετρα, υψομετρικά +130 | -130)

Το πλοίο Ζέφυρος αναχωρεί στις 07:00, φτάνει στους Λειψούς 07:40 και συνεχίζει για Αρκιούς στους οποίους φτάνει στις 09:10

Ελεύθερο πρόγραμμα σε όποιο από τα δύο νησιά επιλέξετε, αλλά... προσοχή στην επιστροφή, το πλοίο Ζέφυρος αναχωρεί στις

15:40 από Αρκιούς

17:10 από Λειψούς 

και φτάνει στις 17:50 στην Αγία Μαρίνα στην οποία παραμένουμε για φαγητό, ποτό, γλυκό

Με το Local Combo Bus η επιστροφή στο camping (για τους ποδηλάτες απόσταση 6 χιλιόμετρα, υψομετρικά +130 | -130) 

HINT: Στο πλοίο μπορούν να επιβιβαστούν ποδήλατα!

Εναλλακτικά

Scuba Diving 

​ή Free Day

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Μετακίνηση με το Local Combo Bus στα Άλιντα και στη συνέχεια στις Παναγιές και τα Δυο Λισκάρια

Για τους ποδηλάτες 10 χιλιόμετρα, υψομετρικά +180 | -180

Πεζοπορία Α: Παναγιές Σπήλαιο Απόσταση 1 χιλιόμετρο, Διάρκεια 40', Υψομετρικά +10 | -10

Πολυ συντομη διαδρομη που καταληγει σε μια μικρη σπηλια.  Επιστροφή από τα ίδια.

Πεζοπορία Β: Δυο Λισκάρια παραλία Κουφός Απόσταση 3 χιλιόμετρα, Διάρκεια 2 ώρες, Υψομετρικά +200 | -200, Δυσκολία 2 (μέτρια) χρόνοι και αποστάσεις μαζί με την επιστροφή, διάρκεια δίχως το μπάνιο!

Από την οργανωμένη παραλία Δυο Λισκάρια πιάνουμε ασαφές μονοπάτι που μας οδηγεί στην δυσπρόσιτη αλλά πανέμορφη παραλία του Κουφού. Μπάνιο και επιστροφή στα Δυο Λισκάρια

Μετακίνηση με το Local Combo Bus στην Αγία Μαρίνα (5 χιλιόμετρα, υψομετρικά +50 | -50)

Πεζοπορία Γ: Αγία Μαρίνα Πλάτανος Κάστρο Παντέλι Απόσταση 4,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4 ώρες μαζί με πολλές στάσεις για φωτογραφίες, Υψομετρικά +200 | -200, Δυσκολία 1 (εύκολη)

Από την Αγία Μαρίνα ανηφορίζουμε στον Πλάτανο, την επίσημη πρωτεύουσα του νησιού. Από στενά σοκάκια καταλήγουμε σε σκαλοπάτια τα οποία όσο ανεβαίνουμε η θέα γίνεται εκπληκτική!

Μία μεγάλη πύλη μα περνάει μέσα στο κάστρο και την εκκλησία της Παναγιάς του Κάστρου. Τα τείχη διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση παρά τους βομβαρδισμούς που υπέστησαν κατά τον πόλεμο. Το μικρό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου είχε θαφτεί αλλά ανακαλύφθηκε πολλά χρόνια αργότερα από ένα βοσκό. Ασφαλτόδρομος μας φέρνει στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, σε μία συστάδα ανεμόμυλων και μας καταλήγει πίσω στον Πλάτανο και ακόμα παρακάτω στο γραφικό Παντέλι.
Φαγητό Ποτό στο Παντέλι

Με το Local Combo Bus η επιστροφή στο camping (για τους ποδηλάτες απόσταση 6 χιλιόμετρα, υψομετρικά +130 | -130)

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Εύκολη Πεζοπορία: Γούρνα 'Άγιος Ισίδωρος Δρυμώνας

Το Local Combo Bus μας μεταφέρει στο Λακκί από όπου με τα πόδια συνεχίζουμε για το παλιό Βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Πέτρου.

Κατηφορική η συνέχεια για το Δρυμώνα.

Απόσταση 5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 2 ώρεςΥψομετρικά +100 | -100, Δυσκολία 1 (εύκολη)

Βόλτα στις Γούρνες (η απέναντι παραλία δηλαδή) για όποιον επιθυμεί και ακόμα μακρύτερα στον Άγιο Ισίδωρο, το "νησάκι" που ξεχωρίζει με μία στενή λωρίδα γης... με άλλα λόγια το Mont-Saint-Michel της Λέρου!

Μπάνιο στον Δρυμώνα ή/και στις Γούρνες

Φαγητό στο καλύτερο του νησιού, στον Σώτο με τις κόρες του και τραπεζάκια που τα βρέχει η θάλασσα...

Επιστροφή στο Camping με το γνωστό Combo Bus

Για τους ποδηλάτες (με mountain ή trekking) σήμερα είναι η καλύτερη βόλτα γτης εβδομάδας....

Η διαδρομή Camping Λακκί Μερικιά Φάρος και η συνέχεια σε χώμα μέχρι τον Δρυμώνα όπου κάνουμε στάση για φαγητό και μπάνιο.

Μην φάτε πολύ γιατί υπάρχει και επιστροφή στο camping!

Συνολικά Απόσταση 25 χιλιόμετραΥψομετρικά +550 | -550, Δυσκολία 1 (εύκολη)

Παρασκευή 29 Ιουλίου 

Μετακίνηση με Local Combo Bus (LCB) προς το Αεροδρόμιο της Λέρου (για τους ποδηλάτες απόσταση 11 χιλιόμετρα, υψομετρικά +230 | -190)

Πεζοπορία Α: Μουπλόγουρνα Απόσταση 10 χιλιόμετρα, Διάρκεια 4 ώρες, Υψομετρικά +300 | -300, Δυσκολία 1-2 (εύκολη - μέτρια)

Χωματόδρομος μας οδηγεί προς Μουπλόγουρνα και Μάρκελο, δύο κορυφές λόφων με παλιές Ιταλικές βάσεις. Η περιοχή έχει χαμηλή και θαμνώδη βλάστηση. Στην κορυφή του λόφου παλιά Ιταλική Βάση με τοιχογραφίες στο εσωτερικό της. Στο πίσω μέρος μικρό μονοπάτι οδηγεί στην κορυφή του λόφου και σε δυο τούνελ. Η θέα πανοραμική σε όλο το νησί. 

 

Εναλλακτικά μετακίνηση με το Local Combo Bus στην Αγία Κιουρά (εκκλησία αλλά και παραλία, από τις ωραιότερες και πλέον απομομωμένες της Λέρου

και .... στη συνέχεια 

μετακίνηση στην παραλία του Μπλεφούτη (για τους ποδηλάτες απόσταση 5 χιλιόμετρα, υψομετρικά +50 | -50)

Πεζοπορία Β (προαιρετική): Μπλεφούτης Απόσταση 2,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 1 ώραΥψομετρικά +50 | -50, Δυσκολία 1 (εύκολη)

Από την παραλία Μπλεφούτης ανηφορίζουμε στο ακτωτήρι και στο ύψωμα με την παλιά ιταλική πυροβολαρχία. Θέα στους Λειψούς και στις ακτές της Τουρκίας, νομίζω είδα και τα Ίμια!

Μπάνιο και Φαγητό στον Μπλεφούτη

Με το Local Combo Bus η επιστροφή στο camping (για τους ποδηλάτες απόσταση 16 χιλιόμετρα, υψομετρικά +280 | -280)

Σάββατο 30 Ιουλίου

​Kaiki Trip Ασπρονήσια Τηγανάκια Μαράθι (προαιρετική συμμετοχή, μετακινήσεις στην Αγία Μαρίνα με το Combo Bus)

Δύο συστάδες από σπάνια χαρισματικά και ακατοίκητα νησάκια, τα Ασπρονήσια των Λειψών και τα Τηγανάκια των Αρκιών

Ονειρικές ακρογιαλές, μέρη με πλούσια φυσική ομορφιά και γραφικές εικόνες που εντυπωσιάζουν και μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων καταφέρουν και τα επισκεφτούν.

Ασπρονήσια: Τρεις βραχονησίδες στο ανατολικό τμήμα των Λειψών, μια μυστική γωνιά στο Αιγαίο που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. «Πεταμένα» λες στο απίστευτο μπλε του Αιγαίου, τα Ασπρονήσια είναι ένα σύμπλεγμα τριών βραχονησίδων με ψηλά, πάλλευκα βράχια, ακρογιαλιές με λευκό χοντρό βότσαλο και γαλαζοπράσινα, σαν ψεύτικα, ονειρικά νερά.

Τηγανάκια, ανατολικά των Αρκιών μικρά ξερονήσια με σπάνια κρύα γαλαζοπράσινα νερά πλήρως προστατευμένα από τους αέρηδες... 

Μαράθι, λιλιπούτιο νησάκι απέναντι από τους Αρκιούς... μία παραλία, τρεις ταβέρνες μα για εμάς ξεχωρίζει ο Μιχάλης ο Πειρατής, την ιστορία του θα την πούμε on the spot! 

Εναλλακτικά

Scuba Diving 

​ή Free Day
 

Κυριακή 31 Ιουλίου​

Πεζοπορία: Camping Παλιόκαστρο (Κάστρο των Λέπιδων) Παναγία Καβουράδενα Ξηρόκαμπος Απόσταση 7,5 χιλιόμετρα, Διάρκεια 3,5 ώραΥψομετρικά +250 | -250, Δυσκολία 1-2 (εύκολη-μέτρια)

Από το camping στο κάστρο των Λέπιδων με το εκκλησάκι της Παναγίας στο εσωτερικο του. Συνέχεια της ανάβασης σε τι άλλο, ακόμα μία παλιά ιταλική βάση με πολύβολία και ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες!

Χωματόδρομος με λίγες στροφές και με συνεχή θέα στις ορθοπλαγιές της Καλύμνου καταλήγουμε στο μοναστήρι της Παναγίας της Καβουρόδενας,  χτισμένο μέσα σε βράχο δίπλα στη θάλασσα.

Συνεχίζουμε παραθαλάσσια για Ξηρόκαμπο.

Μπάνιο και Φαγητό στον Ξηρόκαμπο

Επιστροφή στο Camping με τα πόδια. 

Douch Pack ή ανάποδα και αναχώρηση για το Λακκί

Ποτό στην Persiana αναμένοντας το πλοίο!

Αποδέσμευση όσων έχουν επιλέξει αν έρθουν με δικό τους τρόπο

Το πλοίο αναχωρεί για Πειραιά στις 22:50 το βράδυ και...

Δευτέρα 1 Αυγούστου

08:10 το πρωί... Άφιξη Πειραιά

LeRoS is over :-( 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ (FREE)

Υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης με αεροπλάνο ή με δρομολόγια πλοίων σε άλλες από τις προεπιλεγμένες από το Combo ημερομηνίες.

Αεροπορικά  δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά από τις OlympicAir και Sky Express.

Ενσωμάτωση με την υπόλοιπη ομάδα την Κυριακή 24 Ιουλίου στο Λακκί και αποδέσμευση την Κυριακή 31 Ιουλίου.  

οι ΕΠΤΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ θα πραγματοποιηθούν στο CAMPING - ΕΛΑΙΩΝΑ της Λέρου. 

Μικρό, οικογενειακό, καθαρό, με απεριόριστες σκιές.

Ο ελαιώνας είναι του Παναγιώτη και το καλοκαίρι τον μετατρέπει σε camping.

Απέχει 4 χιλιόμετρα από το Λακκί και 1 χιλιόμετρο από τον Ξηρόκαμπο

Bar για πρωινά, τουαλέτες και ντουσιέρες με ζεστό νερό.

Mini Market σε απόσταση αναπνοής.

 

To Combo δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει με μειωμένο κόστος και να φροντίσει για την εξεύρεση δωματίου.

Δεν αναλαμβάνει την εξεύρεση δωματίων,

Συνιστούμε τα δωμάτια να είναι κατά το δυνατόν κοντά στο Camping από όπου θα ξεκινάνε οι περισσότερες εξορμήσεις.

οι ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ που αναφέρονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται στο κόστος συμμετοχής​. Θα γίνουν με Local Combo Bus που θα οδηγάει ο κυρ Σταύρος και δεν θα μας χαλάει το χατήρι!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Μοιρασμένος σε δύο σακίδια, ένα ημερήσιας πεζοπορίας 25 περίπου λίτρων και ένα μεγαλύτερο 45-60 λίτρα για όλα τα υπόλοιπα.

Για την κάθε ημέρα θα χρειαστούμε εξοπλισμό πεζοπορίας, μποτάκια πεζοπορικά, κολάν ή ελαφρύ παντελόνι, ισοθερμικό μπλουζάκι (ένα κοντομάνικο και ένα μακρυμάνικο από πάνω) και fleece-άκι ή softshell για πιο πάνω, αντιανεμικό αδιάβροχο και σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας (περίπου 25 λίτρων) για όποιο ρούχο περισσεύει και τα σνακς με το νερό.

Φακός, καπέλο, αντηλιακό.

Προαιρετικά γκέτες και μπατόν.

Ο υπόλοιπος εξοπλισμός μας θα πρέπει να βρίσκεται μέσα σε ένα σακίδιο (όχι βαλίτσες, όχι σακ βουαγιάζ, όχι σακούλες  κλπ) ώστε να μεταφέρεται εύκολα και με ασφάλεια στο πλοίο και στα τοπικά μέσα μετακίνησης.

Για το Camping οι σκηνίτες θα πρέπει να έχουν σκηνή καλοκαιρινή με καλοκαιρινό υπνόσακο και υπόστρωμα.

Συνιστούμε σαγιονάρες για τις ντουσιέρες και πετσέτα για μετά


Εξοπλισμός παραλίας... μαγιό πετσέτα παρεό 

Περισσότερα για τον εξοπλισμό εδώ

RENT a TENT 

Το COMBO διαθέτει λίγες σκηνές προς ενοικίαση €25 για την εκδρομή αυτή (παράδοση και παραλαβή στο γραφείο του Combo - Ψυρρή)   

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ δεν απαιτείται. 

​​

ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ η εκδρομή είναι παρεΐστικη και φιλική με μοναδικό σκοπό να βρεθούμε και να περπατήσουμε στο ιδιαίτερο πανέμορφο νησί της Λέρου.

Τα μονοπάτια ακολουθώντας το ανάγλυφο του νησιού έχουν ανεβοκατεβάσματα αλλά γενικά είναι βατά και δεν θα προβληματίσουν. Ο πεζοπορικός ρυθμός θα είναι χαλαρός και ξεκούραστος για όλους!

 

LAST DETAILS με λεπτομερές πρόγραμμα σημεία και ώρες συνάντησης θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

ΠόΣΟ

€390 FULL FIX με τα προκαθορισμένα δρομολόγια πλοίων και διαμονή στο camping

Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής "click on join" και πληρωμή προκαταβολής €150 στο γραφείο του Combo μέχρι την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Επιβάρυνση €35 για πληρωμή προκαταβολής στην τράπεζα ανεξαρτήτως ημερομηνίας ή μετά την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Οδηγίες πληρωμής θα σταλούν με email αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής

Η έγκαιρη κράτηση θέσης βοηθάει στη διοργάνωση αλλά και στην αποφυγή απροόπτων.  

Δικαίωμα ακύρωσης με επιστροφή χρημάτων με email & iban μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Η αποπληρωμή της εκδρομής θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της στη Λέρο

Στο Κόστος Συμμετοχής Περιλαμβάνονται - έρευνα, σχεδίαση, καθοδήγηση, συνοδεία, φόρους, ακτοπλοϊκά Πειραιάς - Λέρος - Πειραιας deck, επτά διανυκτερεύσεις στο camping, όλες οι οδικές μετακινήσεις στο νησί όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, η μεταφορά του εξοπλισμού.

Δεν περιλαμβάνεται φαγητό και προσωπικά έξοδα

ΜΕΙΩΣΕΙΣ

μείον €80 για συμμετοχή δίχως ακτοπλοϊκά

μείον €60 για συμμετοχή με δική σας επιλογή διαμονής εκτός camping

TRIPS προαιρετικά 

περιλαμβάνεται η οδική μετακίνηση προς και από το λιμάνι

+ €25 DAY TRIP by ferry στους Λειψούς ή Αρκιούς

+ €45 KAIKI TRIP by private boat σε Ασπρονήσι, Τηγανάκια, Μαράθι

  

SCUBA DIVING προαιρετική

+€60 δεν περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ εξοικονομώντας χρήματα αλλά και δίνοντας μας την ευκαιρία να γνωριστούμε και να συζητήσουμε θέματα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία για την εκδρομή.

Το γραφείο του Combo είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7-9μμ

Οι συμμετοχές θα είναι περιορισμένες, παρεΐστικη είπαμε...

Δήλωσε όταν είσαι σίγουρος ώστε να μην στερήσεις τη συμμετοχή σε κάποιον άλλο. 

First Come First Served.  

Contact: George Leo, 6984656300

Anchor 1

ENGLISH VERSION TO BE AVAILABLE SOON

bottom of page