Combo Mountain Trek & More

11 - 25 Απριλίου 2020

NEPAL#2

Annapurna Sanctuary Trek (4.130m)

flag uk.jpeg

TRIP HIGHLIGHTS

- Η ανεπανάληπτη φύση των Ιμαλαΐων αλλά και το πλήθος των βουδιστικών και ινδουιστικών μοναστηριών, που αναδύονται μέσα από τα σύννεφα του μυρωμένου λιβανιού και το φως των κεριών, στην κοιλάδα της Κατμαντού!

 

- Η ανάβαση στο Annapurna Base Camp. Βρισκόμαστε στα 4,130 m! Η θέα προκαλεί δέος. Το ιερό βουνό Machapuchhre, “Fish Tail Mountain” μας ανοιγοκλείνει το μάτι και μας φωνάζει ότι τα καταφέραμε!!! 

 

- Η Pokhara “η Ελβετία του Νεπάλ”  όπως τη λένε, στη λίμνη Phewa. Η κοντινότερη πόλη στα μυθικά βουνά. Eδώ τα τοπία αλλάζουν, η πύλη για την Annapurna! 

 

- Η πεζοπορία στην εσωτερική πλευρά της Annapurna με 10 κορυφές άνω των 6.000 μέτρων. Είναι εντυπωσιακό!
 

- Η θέα στις οροσειρές της Dhaulagiri (8,167 m) και Annapurna I (8,091 m) καθώς και στο Kali Gandaki (το βαθύτερο φαράγγι στον κόσμο) από το Poonhill (3,210 m)! Το ξημέρωμα όλα φαίνονται μαγικά!

Τα πυκνά αλπικά δάση πάνω από τα 3.000 μέτρα με ροδόδεντρα, που με την φωτεινότητά τους νομίζεις ότι βρίσκεσαι χαμένος σε όνειρο!
 

- To σμίξιμο των όμορφων χωριών και των γεωργικών εκτάσεων στο Ghandrunk, με την όψη των ψηλών κορυφών!
 

- Η λίμνη Phewa. Οι βαρκάρηδες με τις “ντούνγκας”, τα ξύλινα κανό βαμμένα σε έντονα χρώματα, πλέουν στη λίμνη και ταράζουν το καθρέφτισμα των Ιμαλαΐων στα νερά της! 

Oι συρμάτινες “suspension” γέφυρες, που μαζί με τα σημαιάκια τους είναι το σήμα! κατατεθέν του Νεπάλ.
 

- Οι φυσικές θερμές πηγές στην Jhinu danda!

- Το International Mountain Museum στη Pokhara. Το μοναδικό στον κόσμο

 


INFOS
Ένα Combo, όνειρο ζωής για πολλούς, σε έναν από τους ομορφότερους και πιο δημοφιλείς πεζοπορικούς προορισμούς στον κόσμο!!!

Ένας παράδεισος για τους πεζοπόρους το Νεπάλ, ο τόπος γέννησης του Λόρδου Βούδα, συνδυάζει την θέα των Ιμαλαΐων με τους χρυσαφένιους ναούς, τα γοητευτικά ορεσίβια χωριά και την άγρια φύση της ζούγκλας.

Υπάρχουν λίγες διαδρομές που συνδυάζουν τόσα πολλά διαφορετικά τοπία και μας φέρνουν τόσο κοντά στη βάση των κορυφών των 7.000 και των 8.000 μέτρων, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όσο το Annapurna Base Camp Trek ή αλλιώς Annapurna Sanctuary Trek


Η θέση του ABC στα 4,130 m. είναι μοναδική και απίστευτα εντυπωσιακή, ανάμεσα στις μαγευτικές κορυφές της Annapurna (8,091 m), 10ου ψηλότερου βουνού στον κόσμο, Annapurna South (7,219 m), Machapuchhre (6,993 m) και Hiunchuli (6,441 m).

Δικαίως θεωρείται ως ένας από τα ομορφότερους και πιο δημοφιλείς πεζοπορικούς προορισμούς στον κόσμο!

Ένα ταξίδι στην καρδιά της περιοχής των Ιμαλαΐων της Annapurna!!!
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (Ας ταξιδέψουμε μαζί…)


Αφήνουμε τη πόλη της Κατμαντού και ταξιδεύουμε για τη παραλίμνια Pokhara, μια πόλη που μας αρέσει πολύ!  Δεν θέλουμε να την αποχωριστούμε αλλά ευτυχώς θα την ξανασυναντήσουμε στην επιστροφή!

Φορτώνουμε σακίδια και φεύγουμε για Nayapul οδικώς, την αφετηρία αυτής της πανέμορφης περιπέτειας…!


Οι εικόνες συναρπαστικές από την πρώτη στιγμή! Τα διαφορετικά τοπία με την υποτροπική βλάστηση, τις απέραντες κοιλάδες με τους ορυζώνες και τις πανύψηλες κορυφές που μας αγκαλιάζουν, απλώς μαγικά.

Είμαστε ακόμη στα χαμηλά. Το ένα χωριό διαδέχεται το επόμενο και η γαλήνη του τοπίου μας γεμίζει ενέργεια ώστε ν’ ανέβουμε ακόμα ψηλότερα.
 

Όσο ανηφορίζουμε, τα ροδόδεντρα, τα δρύινα δάση και τα χοντρόκορμα μπαμπού, μας περικυκλώνουν. 


Έχουμε φτάσει άλλωστε στο Ghorepani και από εκεί στο Poon Hill (3,210 m), την κορυφή με τη διάσημη θέα.

Καθώς ο ήλιος αγγίζει τις χιονισμένες κορυφές, οι γίγαντες των Ιμαλαΐων, οι Dhaulagiri (8,167m) και η Annapurna (8,091m) μαζί με έναν λαβύρινθο άλλων κορυφών, αρχίζουν να εμφανίζονται σιγά-σιγά, σαν μαγεία, μπροστά στα μάτια μας.

Κοιτάζουμε ολόγυρα και χανόμαστε στη μαγεία των χρυσών κορυφών!


Από το Ghorepani πηγαίνουμε  ανατολικά προς το Chhomrong και στη συνέχεια βόρεια χανόμαστε και πάλι στην κοιλάδα Modi Kola που οδηγεί στο Base Camp.

Βρισκόμαστε στα 4,130 m. Δεν πάμε πιο ψηλά. Aφήνουμε τις αισθήσεις μας να απολαύσουν την ωραιότερη θέα της περιοχής Annapurna των Ιμαλαΐων!


Από εκεί η επιστροφή εξίσου υπέροχη. Στην αρχή επιστρέφουμε από τα ίδια, μέχρι να φτάσουμε στη Jhinu Danda και να προσφέρουμε στους κουρασμένους μύες μας, αξέχαστη χαλάρωση στις υπέροχες θερμές πηγές της.

Το ποτάμι δίπλα μας κατεβάζει παγωμένο νερό, η εναλλαγή θερμοκρασίας απαραίτητη.
Η περιπέτεια ολοκληρώνεται και το ιερό βουνό Machapuchhre, “Fish Tail Mountain,” [where no human has ever set foot] ανοίγει την αγκαλιά του για να μας αποχαιρετήσει…
ΤΙΠΣ

Ο παράδεισος για τους Trekkers λόγω της ποικιλίας αλλά και των χαμηλών τιμών σε ορειβατικό εξοπλισμό. Τα καταστήματα στην Kathmandu και στη Pokhara έχουν τα πάντα!!!


Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Saturday 11.04 Αναχώρηση 19:00

Saturday 25.04 Επιστροφή 20:35 (15 Days)

Day 1: Αναχώρηση από Αθήνα 19:00. Συνάντηση της ομάδας στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Αναχώρηση με πτήση με ενδιάμεση στάση Κατάρ, για την πρωτεύουσα του Νεπάλ Kathmandu
 

Day 2: Άφιξη στην Kathmandu 10:25 π.μ.. Μεταφορά σε ξενοδοχείο στη Thamel. Μεσημεριανή βόλτα στην πόλη (Boudhanath Stupa or Swayambhunath Temple [Monkey Τemple]) 
 

Day 03: Aναχώρηση οδικώς από Kathmandu για Pokhara με τουριστικό λεωφορείο ή van. Διάρκεια ταξιδιού γύρω στις 7 ώρες και μεταφορά στο ξενοδοχείο
 

Day 04: Aναχώρηση οδικώς με Taxi ή Jeep για Nayapul (Birethanti 1-1/2 ώρα) και έναρξη πεζοπορίας για Tikhedhunga (1,540m), Α. 8.8 km ΥΔ. +554 m / -81 m, ΩΠ. 3-4 ή Ulleri (1,960 m) Α. 14 km ΥΔ. +1100 m / -288 m, ΩΠ. 6
 

Day 05: Ulleri για Ghorepani (2,750m), Α. 9.0 km ΥΔ. +862 m / -68 m, ΩΠ. 4
 

Day 06: Hike για Poon Hill (3,193m) επιστροφή στο Ghorepani και trek για Chuile (2,122m), Α. 15 km ΥΔ. +923 m / -1425 m, ΩΠ. 7-8
 

Day 07: Chuile για Chhomrong (2,210m), Α. 12.9 km  ΥΔ. +938 m / -873 m, ΩΠ. 6
 

Day 08: Chhomrong - Deurali (3,230m), Α. 17 km ΥΔ. +1200 m / -385 m ΩΠ. 7-8
 

Day 09: Deurali- MBC - Annapurna Base Camp - Dovan (4130m), Α. 23 km ΥΔ. +1,106 m / -1762 m, ΩΠ. 11-12
 

Day 10: Dovan για Jhinu Danda μέσω Chhomrong (1,780m), Α. 13.5 km ΥΔ. +93 m / -1875 m ΩΠ. 6
 

Day 11: Jhinu Danda επίσκεψη στα hotsprings (1,780m) για Siwai (820m), Α. 7.4 km ΥΔ. +158 m / -459 m ΩΠ. 3 hrs και από εκεί οδικώς με Taxi ή Jeep για Pokhara


 


Day 12: Βόλτα με Kayak και μπάνιο στη λίμνη, Paragliding, ή sightseeing… (αξίζουν όλα)
 

Day 13: Επίσκεψη στο international Mountain Museum (το μοναδικό στον κόσμο!)
 

Day 14 : Αναχώρηση από Pokhara για Kathmandu οδικώς από Kathmandu για Pokhara με τουριστικό λεωφορείο ή van. Διάρκεια ταξιδιού γύρω στις 7 ώρες και μεταφορά στο ξενοδοχείο

 

Day 15: Αναχώρηση με πτήση από Kathmandu στις 11:40 με ενδιάμεση στάση Κατάρ,  Άφιξη 20:35 στην Αθήνα

 

ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Δεν χρειάζεται πολλή, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση αλλά και διάθεση, γιατί η κάθε μέρα είναι μία πρόκληση! Τόση ομορφιά χρειάζεται και λίγο κόπο παραπάνω… ;)


Μην ξεχνάμε ότι το μονοπάτι οδηγεί στο Base Camp του 10ου ψηλότερου βουνού στον κόσμο!


Παρόλα αυτά υπάρχει η δυνατότητα για όποιον επιθυμεί, να παραμείνει κατά την διάρκεια της ανάβασης στο Chomrong (2,210 m) ή την επόμενη μέρα στο Deurali (3,230 m) και να περιμένει μέχρι να επιστρέψουμε από το Base Camp.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

- Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Kathmandu-Αθήνα

- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων

- Αεροδρόμιο pick up / drop από ιδιωτικά οχήματα

- Μεταφορά με taxi ή van στα μνημεία της Kathmandu και το μουσείο στη Pokhara *

- Τα εισιτήρια των εισόδων στη μνημεία και τους ναούς στη Kathmandu (Boudhanath Stupa, ή Swayambhunath Temple [Monkey Τemple]), International Mountain Museum
- Διαμονή στη Kathmandu σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινο (2) δωμάτιο με πρωινό. 2 Διανυκτερεύσεις 

- Διαμονή στο Pokhara σε ξενοδοχείο 3* σε δίκλινο (2) δωμάτιο με πρωινό. 4 Διανυκτερεύσεις

- Μεταφορά από Kathmandu για Pokhara και πίσω με ιδιωτικά οχήματα ή με tourist bus *

- Μεταφορά από Pokhara στο Nayapul και από το Siwai στη Pokhara, με ιδιωτικά οχήματα*

- Διαμονή κατά τη διάρκεια του trek σε lodges μαζί με τα γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο). Tσάι ή καφέ ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια του γεύματος

- Oδηγοί πεζοπορίας μαζί με συνοδούς, κατά τη διάρκεια του Trek, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς, της διατροφής, της στέγασης, του μισθού, του εξοπλισμού και της ασφάλειάς τους.

- Τοπικοί φόροι και χρεώσεις υπηρεσιών
 - Annapurna Conservation area άδεια και τέλη.

 - Trekker's Information Management System (TIMS) card fees (χρειάζονται 2 φωτογραφίες διαβατηρίου for TIMS & Permit).

- Ταξιδιωτική Aσφάλιση

- Ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

- Απογευματινό αποχαιρετιστήριο δείπνο σε αυθεντικό νεπαλέζικο εστιατόριο στη Kathmandu.

- Αναμνηστικό t-shirt (επιβάλλεται :) ).

* Τα ιδιωτικά οχήματα θα είναι (Jeep, van και tourist bus αναλόγως με τον αριθμό των ατόμων)ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
- Γεύματα στη Kathmandu και στη Pokhara (εκτός του αποχαιρετιστήριου δείπνου).

- Η Βίζα για το Νεπάλ (μαζί με δύο φωτογραφίες διαβατηρίου). 
Εκδίδεται κατά την άφιξη και στοιχίζει 25USD

- Ατομικά είδη & προσωπικά φάρμακα.
- Τα ζεστά ντους, η επαναφόρτιση ηλεκτρικών ειδών, αλκοολούχα ποτά ή μη αλκοολούχα εκτός από τρία ποτήρια τσάι ή καφέ κατά τη διάρκεια του γεύματος στα lodges.

- Οποιοδήποτε ποτό (τσάι / καφές-πέρα των γευμάτων, ζεστή σοκολάτα, βραστό νερό, νερό από μπουκάλι, αναψυκτικό, μπύρα κλπ).
- Φιλοδωρήματα για οδηγούς, μεταφορείς, οδηγούς αυτοκινήτων, ξεναγούς.
- Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην ενότητα “περιλαμβάνεται”. 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ (βλέπε προαιρετικά extras)

*Μεταφοράς του εξοπλισμού κατά την διάρκεια του Trek από μεταφορείς**διαμονής σε μονόκλινο στα ξενοδοχεία της Kathmandu και Pokhara με xtra επιβάρυνση***Περιήγησης στα αξιοθέατα της Pokhara, Fewa Lake (boating), Varahi Mandir Temple, World Peace Pagoda****Tandem Paragliding στη Pokhara. Aπίθανη εμπειρία πάνω από τη λίμνη της Pokhara Fewa Lake, με θέα τα Ιμαλάϊα! Η Pokhara είναι ένας από τους 5 κορυφαίους εμπορικά προορισμούς Tandem Paragliding στον κόσμο!!!***** ενοικίαση χρωµατιστής βαρκούλας “ντούνγκας”  όπως τις ονοµάζουν οι ντόπιοι στη Fewa Lake. Το δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε. Βαρκάδα και κολύμπι δίπλα από τη ζούγκλα!!!!ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΚΟΣΤΗ

Η κράτηση θέσης επικυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής μέχρι Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2019.
 

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 2.760 €

Προκαταβολή μέχρι Πέμπτη 16 Ιανουαρίου: €1.350


Εξόφληση μέχρι Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου: €1.410μετά την ημερομηνία αυτή η τιμή του πακέτου ενδέχεται να αναδιαμορφωθεί, λόγω αλλαγής της διαθεσιμότητας και των φόρων που θα ισχύουν τότε

 Με την πληρωμή της προκαταβολής δεν επιτρέπονται ακυρώσεις των εισιτηρίων.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ EXTRAS

*Μεταφορά ορειβατικού εξοπλισμού από μεταφορέα για όλη την διάρκεια του Trek €160/άτομο και το βάρος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 10 κιλά.
 Ο κάθε μεταφορέας μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο σακίδια, ένα ανά άτομο και δεν πρέπει το συνολικό βάρος να ξεπερνάει τα 20 κιλά.
 

**Εxtra χρέωση σε μονόκλινο στα ξενοδοχεία της Kathmandu και Pokhara (κατόπιν συνεννόησης)

 ***Sightseeing Tour στη Pokhara. Κόστος €15/άτομο. 
Περιλαμβάνει… Fewa Lake (boating), Varahi Mandir Temple, World Peace Pagoda  

****Tandem Paragliding στη Pokhara. Κόστος €70/άτομο. 
Περιλαμβάνει… Μεταφορά με Van από και προς το σημείο εκκίνησης 
30 - 45 λεπτά πτήσης, Οδηγό, Ασφάλιση και Αεροφωτογράφηση κατά την διάρκεια της πτήσης


 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ


Ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών είναι 8 άτομα.

Σε περίπτωση μη πραγματοποίησης της εκδρομής θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί από τους συμμετέχοντες, χωρίς καμία άλλη υποχρέωση από μέρους των διοργανωτών. 
Σε περίπτωση αναβολής (μετάθεσης) της εκδρομής σε νέα ημερομηνία θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβληθεί από τους συμμετέχοντες, σε όσους δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα ημερομηνία.
Εάν οι δηλώσεις συμμετοχής είναι περισσότερες από τις διαθέσιμες θέσεις θα τηρήσουμε τη χρονική σειρά των πληρωμών και θα επιστρέψουμε τα χρήματα σε όσους τελικά δεν θα μπορέσουν να έρθουν.
Όπως πάντα στο Combo First Come First Served. 


Δηλώστε "JOIN" μόνο όταν είστε σίγουροι για τη συμμετοχή σας.

Έτσι βοηθάτε στη καλύτερη διοργάνωση της εκδρομής και δε στερείτε τη θέση από κάποιον άλλο.

 

Τι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ…


Η μεταφορά όλων των αιχμηρών αντικειμένων, κραμπόν, πιολέ, μπατόν, παγοβίδων, καραμπίνερ, σουγιάδων, μαχαιριών και ό,τι άλλο, διαφόρων υγρών, μπαταριών, φιαλιδίων με γκάζι, σχοινιών, ξύλων…

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τώρα που έχεις διαβάσει αναλυτικά την ανακοίνωση της εκδρομής, έχεις ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της, αποδέχεσαι ότι συμμετέχεις σε αυτή με την ευθύνη του εαυτού σου, κλίκαρε πάνω στην επιλογή JOIN συμπλήρωσε και στείλε την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής που θα ανοίξει.Μετά από αυτό το βήμα πρέπει να καταθέσεις την προκαταβολή ή ολόκληρο το ποσόν για το ταξίδι, στα γραφεία του συλλόγου μας στην Αγίας Θέκλας 13, Ψυρρή.

…

Τελευταίο βήμα φωτογράφησε με το κινητό σου τηλέφωνο, την πρώτη σελίδα του διαβατηρίου σου και στείλε την φωτογραφία ως συνημμένο αρχείο pdf ή jpg μέσω email στο comboride@gmail.com ή μέσω του τηλεφώνου στο +30 6940545073.


Δήλωσε συμμετοχή μόνο εάν είσαι βέβαιος οτι θα έρθεις, έτσι βοηθάς στην καλύτερη διοργάνωση και δεν στερείς τη θέση από κάποιον άλλο.
 

Ενημερώνουμε οτι όλη η επικοινωνία σχετικά με την εκδρομή αυτή, όπως και σε κάθε εκδρομή του combo, γίνεται μόνο με emails. 

Τα στοιχεία σου θα παραμείνουν για πάντα εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο από το Combo για τη δική σου ασφάλεια κατά τη διάρκεια της εκδρομής. Μέσω της ηλεκτρονικής σου διεύθυνσης θα λαμβάνεις ενημερώσεις για μελλοντικές δραστηριότητες του συλλόγου από τις οποίες μπορείς με ένα κλικ στο unsubscribe να διαγραφείς. 
   

Παρακαλούμε ένα JOIN ανά συμμετοχή.