top of page

Combo Christmas 22-26 Δεκεμβρίου 2023
  Unknown Ροδόπη: Πομακοχώρια | Στενά Νέστου | Δάσος Χαϊντούς | Λειβαδίτης
(Πεζοπορίες, Kayaking, Περιηγήσεις & Χαμάμ)

📅 Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023
⏰ 23:00

 

Να τα πούμε;

🎅 Καλήν εσπέραν άρχοντες... στη παρθένα φύση της Ροδόπης!

🌿  O παράδεισος είναι εκεί, βρίσκεται τόσο κοντά μας κι εμείς κρατάμε τα κλειδιά!
Τέσσερις μέρες στη γη του Ορφέα, τη μαγευτική Θράκη, μια περιοχή προικισμένη από τη φύση που την καθιστά μια από τις πιο ελκυστικές και ενδιαφέρουσες γωνιές της χώρας. 

 

Νέστος, oι ντόπιοι το αποκαλούν "ποτάμι της ζωής" και δεν έχουν άδικο. Η μαγευτική του πορεία λειτουργεί σαν ελιξήριο για κάθε οδοιπόρο! 
12 μόλις χλμ. από την όμορφη πόλη της Ξάνθης ξεκινάει το ταξίδι μας για τα Στενά του Νέστου, μια υπερπαραγωγή της φύσης, ανάμεσα στο χωριό Τοξότες και τη Σταυρούπολη, βουτηγμένοι στους υδάτινους μαιάνδρους που ζωγραφίζει στο διάβα του, θα απολαύσουμε τη πλούσια βλάστηση από ιτιές, πλατάνια, κέδρους, αγριοπασχαλιές, μυριάδες αγριολούλουδα, ορχιδέες και αναρριχώμενα φυτά. Την πορεία μας θα συντροφέψουν σπάνια πουλιά όπως ερωδιοί, αετοί και γύπες αλλά και άγρια άλογα που βόσκουν ελεύθερα στις πλαγιές του Αχλάτ Τσαλ, τα Λιβερά και το Κρωμνικό.

 

Θα μεταφερθούμε και θα περπατήσουμε στα μονοπάτια που συνδέουν τα άγνωστα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης, σημείο αναφοράς της αρμονικής συνύπαρξης της χριστιανικής και της μουσουλμανικής παράδοσης!

Θα κολυμπήσουμε στις ιαματικές πηγές των Θερμών, σε μια καταπράσινη κοιλάδα μια ανάσα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Θα λιώσουμε στην κυριολεξία... 😀

Ιστορικά η περιοχή είναι γνωστή για τον Μίθρα, του “μεσολαβητή” του Θεού του Φωτός και της Σοφίας των Περσών. Μάλιστα, στις Θέρμες υπάρχει και το ανάγλυφο του Μίθρα λαξευμένο πάνω σε ένα βράχο.
 

Από εκεί θα οδηγηθούμε στο παρθένο δάσος της Χαϊντούς και στα νερά του Λειβαδίτη, του μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων που τα νερά του πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων με τρομερό πάταγο, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων.

Η τοποθεσία φέρνει στο νου τις Ναϊάδες των αρχαίων μύθων και τις νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών. Το θέαμα είναι μοναδικό! 

 

Tο αρχηγείο μας στην πολυπολιτισμική Ξάνθη, την πόλη με τη γοητεία των αντιθέσεων και το υπέροχο nightlife!

Περιπέτεια και δράση made by COMBO!!!

 

HIGHLIGHTS

✅ Ένα συναρπαστικό χριστουγεννιάτικο τετραήμερο, πλημμυρισμένο από χρώματα και εικόνες της θρακικής υπαίθρου!

✅ Πεζοπορία και καγιάκ στα Στενά του Νέστου, μια υπερπαραγωγή της φύσης!

✅ Πεζοπορία στο παρθένο δάσος της Χαιντούς. Εκεί που η σιωπή του απέραντου δάσους δεν είναι τόσο φλύαρη…!

✅ Κατάβαση στον καταρράκτη του Λειβαδίτη μέσω του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε6 στον ορεινό όγκο της Κεντρικής Ροδόπης!

✅ Περιήγηση στα άγνωστα Πομακοχώρια. Στον ανεξερεύνητο κόσμο της αυθεντικής Ελλάδας, με τη δική τους ντοπιολαλιά, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα!

✅ Χαμάμ στις Θέρμες. Μία ανάσα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Λουτρά μέσα στη φύση!

✅ Βόλτες στην πλακόστρωτη Παλιά Πόλη της Ξάνθης, με τα παραδοσιακά σπίτια και τα όμορφα αρχοντικά!

✅ Φαγητό στην Κοττάνη, σε μια ταβέρνα - μουσείο στο πιο απόμακρο ελληνικό βουνό. Ο Τζεμίλ και η Μουσγιέν διατηρούν στα Πομακοχώρια έναν από τους κορυφαίους γευστικούς προορισμούς της Θράκης!

✅ Τα παραπάνω και τόσα άλλα που δεν χωράνε σε κείμενα, θα μας οδηγήσουν στον αμύθητο θησαυρό της ορεινής Ξάνθης!

Όλες οι διανυκτερεύσεις θα γίνουν σε ξενοδοχείο στην Ξάνθη δίπλα από την Παλιά Πόλη, σε δίκλινα, τρίκλινα και μονόκλινα δωμάτια!
 

ACTIVITIES & RITUALS

Σάββατο

 • Πεζοπορία και Kayak στον Νέστο


Κυριακή

 • Πεζοπορία στα Άγνωστα Πομακοχώρια

 • φαγητό στην καταπληκτική ταβέρνα - μουσείο του Τζεμήλ και της Μουσγιέν, στην Κοττάνη

 • Χαμάμ στις Θέρμες


Δευτέρα (Χριστούγεννα)

 • Πεζοπορία στο Δάσος Χαϊντούς και στους Καταρράκτες Λειβαδίτη | Τραχωνίου

 • Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι θα γίνει στη Δρυμιά, με αρνάκι στον ξυλόφουρνο
   

 

THE STORY

Ο Θεός δεν τσιγκουνεύτηκε την ομορφιά στη Ξάνθη. 

Εδώ οι αισθήσεις χορεύουν απ' την ανατολή ως τη δύση ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά αρχοντικά με ζωντανά χρώματα, μεθυστικές ανοιξιάτικες μυρωδιές, και θησαυρούς της Θρακιώτικης φύσης.

Χανόμαστε στον λαβύρινθο των αισθήσεών της Παλιάς Πόλης που άνθησε τον 18ο και 19ο αιώνα, σε ένα διατηρητέο οικισμό όπου η αρχιτεκτονική και οι τεχνοτροπίες ανακατεύονται ιδανικά. Γεμάτη με παλιά κτίρια, παραδοσιακά μακεδονικά αρχοντικά, σπίτια με σαχνισιά, χάνια, μαγαζιά, τυπικές εκκλησίες της τελευταίας Οθωμανικής περιόδου, αλλά και δυτικότροπα νεοκλασικά μέγαρα που έκτιζαν οι αστοί. 

 

Νέστος, oι ντόπιοι το αποκαλούν "ποτάμι της ζωής" και δεν έχουν άδικο. Η μαγευτική του πορεία λειτουργεί σαν ελιξήριο για κάθε οδοιπόρο! 
12 μόλις χλμ. από την όμορφη πόλη της Ξάνθης ξεκινάει το ταξίδι μας για τα Στενά του Νέστου, μια υπερπαραγωγή της φύσης, ανάμεσα στο χωριό Τοξότες και τη Σταυρούπολη. Βουτηγμένοι στους υδάτινους μαιάνδρους που ζωγραφίζει στο διάβα του ο Νέστος, θα απολαύσουμε τη πλούσια βλάστηση από ιτιές, πλατάνια, κέδρους, αγριοπασχαλιές, μυριάδες αγριολούλουδα, ορχιδέες και αναρριχώμενα φυτά. Τη πορεία μας θα συντροφέψουν σπάνια πουλιά όπως ερωδιοί, αετοί και γύπες αλλά και άγρια άλογα που βόσκουν ελεύθερα στις περιοχές των Λιβερών και του Κρωμνικού. Θα απολαύσουμε το ποτάμι περπατώντας δίπλα σε αυτό πάνω στο ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε6, και διασχίζοντας το με κανό (προαιρετικά), απολαμβάνοντας μία από τις ωραιότερες φυσιολατρικές διαδρομές της Ελλάδας. Θα ζήσουμε πλάι του!!! 

 

Θα μεταφερθούμε στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης, σημείο αναφοράς της αρμονικής συνύπαρξης της χριστιανικής και της μουσουλμανικής παράδοσης. 

Επιλέξαμε τα άγνωστα, αυτά που με το ζόρι καταφέρνουν να κρατήσουν τους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους.... αλλά επιλέξαμε και δύο ακόμα ερειπωμένα από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Οι Πομάκοι είναι λαός περήφανος, αυτόχθονες κάτοικοι της Ροδόπης όπου ζουν για χιλιάδες χρόνια με ψυχή και συνείδηση πάντα ελληνική.  Με ανοιχτόχρωμα μαλλιά και πρασινομπλε μάτια μιλούν πομάκικα, μια γλώσσα νοτιοσλαβική ή εκκλησιαστική σλαβική με πολλές τούρκικες λέξεις και περισσότερες ελληνικές, προϊόν της συστηματικής προσπάθειας εκβουλγαρισμού τους άφησε απομεινάρια μόνο στη γλώσσα τους. Στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας εξαναγκάστηκαν στον εξισλαμισμό.  


Από εκεί θα οδηγηθούμε στο Παρθένο Δάσος της Χαϊντούς και στα νερά του Λειβαδίτη, του μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων. Τα νερά του πέφτουν κατακόρυφα από ύψος 60 περίπου μέτρων με τρομερό πάταγο, χαρίζοντας πλούσια βλάστηση στις σχισμές των βράχων. Η τοποθεσία φέρνει στο νου τις Ναϊάδες των αρχαίων μύθων και τις νεράιδες των λαϊκών παραμυθιών. Το θέαμα είναι μοναδικό! 

 

Εδώ αναδεικνύεται η ζωγραφική της φύσης!

 

Αυτή είναι μόνο η αρχή.....!

BRIEFING

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ

Έναρξη: Κρωμνικό

Σημεία Ενδιαφέροντος: Κρωμνικό και Τέμπη Νέστου, Θέση Θέα. Οι μαιανδρισμοι του Νέστου θα μας κόψουν την ανάσα!

Τέλος: Γαλάνη - Τοξότες

Διάσχιση

Πεζοπορία σε μονοπάτι και καλντερίμι

 

Kρωμνικό- Τοξότες. To πιο ενδιαφέρον τμήμα των Τεμπών του Νέστου

Μία πραγματικά πανέμορφη διαδρομή η οποία κινείται σχεδόν παράλληλα με τον ποταμό Νέστο αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή. Το μονοπάτι δημιουργήθηκε για τις ανάγκες κατασκευής της γραμμής. Για το λόγο αυτό λέγεται και "μονοπάτι των Σιδηροδρομικών" (υπάρχει αντίστοιχο και το έχουμε κάνει πολλές φορές στο νομό Φθιώτιδας).
Η διαδρομή θα μας προσφέρει μαγευτικές εικόνες στην κοιλάδα του ποταμού Νέστου ενώ σε πολλά σημεία θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε και τις γαλαρίες της σιδηροδρομικής γραμμής.Το μονοπάτι των Στενών του Νέστου θα το ξεκινήσουμε από το ερειπωμένο χωριό Κρωμνικό και θα ακολουθήσουμε παράλληλα το ποτάμι, άλλοτε διασχίζοντας το πανέμορφο παρυδάτιο δάσος κι άλλοτε ανηφορίζοντας στους λαξευμένους βράχους, πάνω απ τις γαλαρίες του τρένου. Μετά από περίπου τρεις ώρες πεζοπορίας και ένα ολιγόλεπτο ενδιάμεσο διάλειμμα, θα φτάσουμε τον χώρο αναψυχής της Γαλάνη όπου θα μας περιμένουν τα καγιάκ.

Η πορεία μας είναι μέρος του Διεθνούς μονοπατιού Ε6 αλλά και της διαδρομής Nestos- Rodopi trial.

By numbers: 

Aπόσταση: 9,45 χιλιόμετρα περίπου

Ώρες Πορείας: 3 μαζί με τις στάσεις

Υψομετρικά Ανάβασης: 615 m

Υψομετρικά Κατάβασης: 615 m

Μέγιστο Υψόμετρο: 120m

Κατώτερο Υψόμετρο: 45m

Βαθμός Δυσκολίας: 1

 

Κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

Δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες ή εκτεθειμένα περάσματα

 

CANOE-KAYAK ΣΤON ΝΕΣΤΟ (Προαιρετικό)

Κόστος Συμμετοχής €20

Έναρξη: Γαλάνη

Τέλος: Τοξότες 
Συνολική διάρκεια: 1,5 Hr

Διάρκεια κατάβασης: 40'
 

Μια εκπληκτική διαδρομή με kayak από τη Γαλάνη μέχρι τους Τοξότες, σε μία από τις σημαντικότερες περιοχές άγριας ζωής και αισθητικής στην Ευρώπη!

Τα πυκνά δέντρα, οι σπηλιές στα βράχια, οι παραλίες με άμμο και τα άγρια ζώα αποτελούν ψηφίδες του μοναδικού αυτού φυσικού "μωσαϊκού".

Οι συνοδοί θα μας δώσουν τις απαραίτητες οδηγίες για μια ασφαλή κατάβαση. Θα επιστρέψουμε στους Τοξότες, ακολουθώντας την γαλήνια ροή του ποταμού. Εκεί θα μας περιμένει και το Combo Bus. 

 

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι 2 χλμ και διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας, κατάλληλη για κάθε ηλικία και ιδανική γι'αυτή την εποχή. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει εξειδικευμένους εκπαιδευτές, ενοικίαση σκαφών, εξοπλισμού ασφαλείας και ενδυμασίας ποταμού: στολές νεοπρέν πάνω, κάτω, καλτσάκια, αδιάβροχο μπουφάν, ατομικά σωσίβια, στεγανά αποθήκευσης)

Φοράμε τα ρούχα μας και τ' αλλάζουμε με τις στολές που θα μας δώσουν. Μέσα από τη στολή φοράμε μαγιό 

Αφήνουμε τα ρούχα και τα παπούτσια μας (μαζί και μία πετσέτα) στο σακίδιό μας το οποίο θα μεταφερθεί και θα μας περιμένει στους Τοξότες για να αλλάξουμε και πάλι σε στεγνά. 

Δραστηριότητα κατάλληλη για όλους, δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  ΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΑ

Έναρξη: Κοττάνη

Σημεία Ενδιαφέροντος: Κοττάνη, Ερείπια Κούνδουρου, Λυκότοπος, Γεωλογικοι σχηματισμοί, Υπέροχη θέα στο Βράχο Μόμτσκι Κάμεν

Τέλος: Κοττάνη 

Κυκλική διαδρομή

 

Πεζοπορία σε κακοτράχαλο μονοπάτι, ξερολιθιές και λίγο αγροτικό

Το combobus μας αποβιβάζει στο ιδιαίτερο πομακοχώρι με το ενδιαφέρον όνομα Μέδουσα. Επιβάλλεται μία βόλτα στο χωριό που αποτελείται από δύο μαχαλάδες εκατέρωθεν του Ξεροπόταμου που παρά το όνομά του κατεβάζει αρκετό νερό και όχι μόνο....

 

By numbers: 

Απόσταση: 10 χιλιόμετρα περίπου

Ώρες Πορείας: 3 μαζί με τις στάσεις

Υψομετρικά Ανάβασης: 350

Υψομετρικά Κατάβασης: 350

Μέγιστο Υψόμετρο: 520

Κατώτερο Υψόμετρο: 300 

Βαθμός Δυσκολίας: 1

 

Κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

Δεν υπάρχουν άλλες αντικειμενικές δυσκολίες ή εκτεθειμένα περάσματα

 

 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΔΑΣΟΣ ΧΑΪΝΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

Λειβαδίτης (χωριό) Μονοπάτι Τραχωνίου Λειβαδίτης (καταρράκτης) Μονοπάτι Ε6 Λειβαδίτης (χωριό)

Έναρξη: Λειβαδίτης (χωριό)

Σημεία: Λειβαδίτης (καταρράκτης) 

Τέλος: Λειβαδίτης (χωριό)

Κυκλική διαδρομή

 

Μονοπάτι, Αγροτικός και λίγη Άσφαλτος

 

Μια πανέμορφη διαδρομή που θα μας αφήσει έκπληκτους με την ομορφιά της.
Το μονοπάτι ξεκινά λίγο μέσα από το χωριό Λειβαδίτης σε υψόμετρο 1200 μέτρα με μόλις 7 μόνιμους κατοίκους.

Μέσα σε μια διαδρομή γεμάτη οξιές απολαμβάνουμε σε κάθε βήμα τα δώρα που χαρίζει η φύση. Σε υψόμετρο 990 μέτρων βλέπουμε έναν μικρότερο καταρράκτη, το νερό του οποίου αργότερα μαζί με το ρέμα που έρχεται από το Στραβόρεμα σχηματίζει το εντυπωσιακό θέαμα που δίνει ο μεγάλος καταρράκτης που βρίσκεται σε υψόμετρο 885 μέτρων. Επιστρέφουμε στο χωριό Λειβαδίτης από το διεθνές μονοπάτι Ε6 που διασχίζει την περιοχή.
 

By numbers: 

Απόσταση: 11,5 χιλιόμετρα περίπου

Ώρες Πορείας: 4-5 περίπου μαζί με τις στάσεις

Υψομετρικά Ανάβασης: 580

Υψομετρικά Κατάβασης: 580

Μέγιστο Υψόμετρο: 1250 Ελάχιστο 870

Υψόμετρο Αρχής: 1250 Τέλους 1250

Βαθμός Δυσκολίας: 1 - 2 (το 2 για την επιστροφή)

 

Κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση

Δεν υπάρχουν άλλες αντικειμενικές δυσκολίες ή εκτεθειμένα περάσματα

 

 

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ

Μία γνωριμία με την Παλιά Πόλη της Ξάνθης για να μην ρωτάμε τους γύρω μας με απορία "τι είναι αυτό"

4 χιλιόμετρα, μπορεί και λιγότερα ανάλογα με την όρεξη και τον χρόνο, περπατήματος στα πανέμορφα σοκάκια της "Αρχόντισσας της Θράκης"

 

Έναρξη: Κεντρική Πλατεία Ξάνθης (Ρολόι - Δημαρχείο)

Περνάμε από: σπίτι Χατζηδάκη, πλατεία Αντίκα, κτήριο Φιξ, σπίτι της Σκιάς, ξενοδοχείο 1905, περιαστικό άλσος, εκκλησία Ακάθιστου Ύμνου, πλατεία Μητροπόλεως, Λαογραφικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη, "Παραλία" Ξάνθης που στην ουσία είναι σκαλάκια, Καβάκι, Μονοπάτι της Ζωής, Γέφυρα Σαμακώβ

Τέλος: Συνοικία Σαμακώβ

 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Εδώ θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που συνιστούμε να τις διαβάσετε.

Προτείνουμε μπατόν και γκέτες 

 

Επιλέξτε ρουχισμό χειωνιάτικης πεζοπορίας, νερό, παπούτσια πεζοπορίας ή μποτάκια πεζοπορίας (τα προτείνουμε), σακίδιο ημέρας.  

Φακός αντιανεμικό και κάτι παραπάνω ρούχα για όταν περάσει η ώρα!  

 

Πετσέτα ή μπουρνούζι και Μαγιό οι Canoe Kayakers!

Για κάθε ενδεχόμενο we keep an eye on the meteos.

Η συνολικές διαδρομές που θα ακολουθήσουμε όλες τις ημέρες της εκδρομής μας, είναι σχετικά βατές και κατάλληλες για τους λάτρεις της φύσης με καλή φυσική κατάσταση!
 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ πεζοπορίας

 • Ορειβατικά ή trail run παπούτσια

 • Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

 • Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, βερμούδα, κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ελαφρύ μπουφάν, fleece, αντιανεμικό κλπ (για τον καιρό θα ενημερωθούμε σχετικά λίγες ημέρες πριν την οργανωμένη εκδρομή)

 • Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

 • Σακίδιο πλάτης

 • Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

 • Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ

 • Χαρτομάντηλα, υγρά μαντηλάκια

 • Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

Χρήσιμες συμβουλές για τον εξοπλισμό, βασισμένες στις πολύχρονες εμπειρίες μας, διαβάστε και εδώ
 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

 • Φαρμακείo

 • Πιστοποιημένες Γνώσεις Emergency First Response

 • Τελευταίας τεχνολογίας Gps + Glonas

 • Ενδοεπικοινωνία

   

SCHEDULE

Παρασκευή 22.12

23:00 σταθμός Ρουφ, γωνία Αμφιπόλεως και Κωνσταντινουπόλεως, απέναντι από τον προαστιακό, αναχώρηση με το comboBus χωρίς καμία καθυστέρηση

23:15 στάση metro «Ελαιώνας», επί της Ιεράς Οδού

23:30 στάση Κηφισιάς, απέναντι από Λαϊνόπουλο, επί της οδού Ιλισίων 

 

Σάββατο 23.12
02:00 Λαμία
02:00-02:30 στάση 30’ στη Λαμία
05:00-05:30 στάση 30’ στον Κορίνο
08:30 άφιξη Τοξότες. Πίνουμε καφέ, τρώμε τυρόπιτα από τον φούρνο και χαλάρωνουμε. Βρισκόμαστε στον Νέστο!
09:30 αναχώρηση με Jeep και Van για Κρωμνικό (30' 18Κm)
10:15 Έναρξη πεζοπορίας
01:30 άφιξη Τοξότες
μετακίνηση με τα πόδια στη βάση της Riverland για τους kayakers (600 μέτρα). Οι υπόλοιποι μπορούν να μας περιμένουν απολαμβάνοντας τη φύση ή σε κοντινή ταβέρνα
15:00 Τέλος όλων των δραστηριοτήτων

Οι kayakers θα αφιχθούν στην Γαλάνη και θα μεταβούν με jeep στους Τοξότες, παράδοση εξοπλισμού, παραλαβή σακιδίου με ρούχα κλπ

 

Kayakers

παραλαβή εξοπλισμού kayak | παραδίδουμε σακίδιο με ότι δεν χρειαζόμαστε το οποίο θα μας το μεταφέρουν στο σημείο τερματισμού της δραστηριότητας

 

15:30 αναχώρηση με το πούλμαν για Ξάνθη (12k) και κάνουμε check in στο ξενοδοχείο
Φαγητό για όσους δεν έχουν φάει
Πεζοπορία στην Παλιά Πόλη (4k)

 

Κυριακή 24.12
08:00-09:00 πρωινό
09:00 αναχώρηση combobus για Πομακοχώρια μw τη σειρά Εχίνος - Θέρμες - Μέδουσα (65k)
1100 άφιξη Μέδουσα
επιβίβαση σε αγροτικά για Κοττάνη (7k)
12:00-16:00 πεζοπορία Κοττάνη Ερείπια Κούνδουρου Ερείπια Λυκότοπου, Λασπότοπος, Κοττάνη
16:00 φαγητό στην Κοττάνη (ταβέρνα του Τζεμήλ)
18:30-19:30 θερμά λουτρά
20:30 επιστροφή στη Ξάνθη

Χριστούγεννα 25.12
08:00-09:00 πρωινό
09:00 αναχώρηση με το combobus για Δασικό Χωριό Ερυμάνθου (60k)
11:00-16:00 πεζοπορία Δασικό Χωριό Καταρράκτες Λειβαδίτη ή Τραχωνίου, οικισμός Λειβαδίτη
16:00-18:00 μετάβαση με το combobus στη Δρυμιά (23k)
Χριστουγεννιάτικο φαγητό σε τοπική ταβέρνα στη Δρυμιά, αρνάκι στον ξυλόφουρνο με πατάτες
20:00 αναχώρηση
20:45 επιστροφή στη Ξάνθη (42k)

 

Δεύτερη Μέρα Χριστουγέννων 26.12
08:00-09:00 πρωινό

φορτώνουμε εξοπλισμό στο combobus
10:00 αναχώρηση
13:30-15:00 στάση 1,5 ώρα στον Πλαταμώνα
17:30-18:00 στάση 30’ στη Λαμία
20:30 στάση αποβίβασης Κηφισιά 
20:45 στάση αποβίβασης Ελαιώνα
21:00 Ρουφ

 

ΔΙΑΜΟΝΗ

η COMBOσημαία μας θα στηθεί έξω από το αρχηγείο μας στην Ξάνθη!

Το ξενοδοχείο ξενοδοχείο Έλενα 3* καθαρό απλό και φιλικό. Τα δωμάτια κυρίως δίκλινα, λίγα τρίκλινα και μονόκλινα πολύ κοντά στην Παλιά Πόλη που μας αρέσει πολύ!

Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο.

 

ΝΕΡΟ

Από τους Τοξότες και όλα τα χωριά που θα βρεθούν στο πέρασμά μας

 

ΦΑΓΗΤΟ

Όλα τα αναγραφόμενα φαγητά είναι προαιρετικά και για την καλύτερη οργάνωση θα σας ζητηθεί να σημειώσετε την επιθυμία σας κατά τη δήλωση συμμετοχής. 

Τα αναγραφόμενα κόστη είναι ενδεικτικά και αναφέρονται στις ταβέρνες με τις οποίες έχουμε επικοινωνήσει και τις θεωρούμε απλές αλλά και αντιπροσωπευτικές στην περιοχή. Άλλωστε δίχως κάποια προσυνεννόηση τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι μάλλον δύσκολο να εξυπηρετηθούμε όλοι. 

Θα υπάρξουν επιλογές vegan.

Σάββατο
θα φάμε στην Ξάνθη . Επιλογές πολλές οπότε ο κάθε ένας επιλέγει τα του γούστου του

 

Κυριακή

μετά την πεζοπορία στην Κοττάνη, η ταβέρνα λαϊκό μουσείο του Τζεμήλ είναι must - τα πολλά λόγια είναι περιττά, αφήνουμε να την ανακαλύψετε, αξίζει!

Χριστούγεννα

μετά την πεζοπορία στους καταρράκτες θα μεταβούμε στο χωριό Δρυμιά όπου η Σεβαστή θα έχει ετοιμάσει στον ξυλόφουρνο  της απλοϊκής ταβέρνας αρνάκι με πατάτες και διάφορα άλλα...
 

Τρίτη

On the way back

στον Πλαταμώνα, επιλογές πολλές για όλα τα γούστα

 

TIPS

 • δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στις δραστηριότητες, και η ξεκούραση δραστηριότητα είναι!

 • το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των καιρικών συνθηκών, σε κάθε δραστηριότητα θα υπάρχουν εναλλακτικές 

 • ντυθείτε καλά, το κρύο μπορεί να είναι τσουχτερό ειδικά το βράδυ

 • η νυχτερινή ζωή της Ξάνθης είναι πολύ όμορφη, κρατείστε δυνάμεις...

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ για νερό και snacks για την διάρκεια των δραστηριοτήτων


ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πατώντας το κίτρινο κουμπί "JOIN" στο μέσο της σελίδας συμπληρώνετε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια προχωράτε σε πληρωμή της προκαταβολής ή όλου του ποσού, είτε στο γραφείο του συλλόγου Αγίας Θέκλας 13, Ψυρρή (4' με τα πόδια από τον σταθμό του metro Μοναστηράκι), είτε μέσω διατραπεζικής συναλλαγής. Τόσο απλά...

ΠόΣΟ

βασικό κόστος συμμετοχής με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωϊνό
€ 335 για τα Loyal Μέλη (κάνε κλικ να δεις αν είσαι loyal) του Combo (άμεση κατοχύρωση θέσης και πληρωμή κατά τη διάρκεια της εκδρομής)

€ 335 Early Bird για όσους πληρώσουν προκαταβολή €160 στο γραφείο του συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

€ 355 Standard για όσους επιλέξουν να προκαταβάλουν €160 στην τράπεζα ανεξαρτήτως ημερομηνίας (τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξ' ολοκλήρου τον καταθέτη) ή στο γραφείο του συλλόγου μετά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.

ADD ONs κατ' άτομο

+ € 90 για διαμονή σε μονόκλινο 
 

Κayaking στον Νέστο (προαιρετικό)
+ € 20


ΜΕΙΩΣΕΙΣ
- € 25 
διανυκτέρευση σε 3κλινο δωμάτιο

-  40 για όσους έρθουν με δικό τους αυτοκίνητο 

Η αποπληρωμή θα γίνει κατά τη διάρκεια της εκδρομής

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από τον σύλλογο

​ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒANETAI​​

 • Μεταφορά από/προς την Αθήνα με πούλμαν ή mini Vans

 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο "Έλενα" 3* στην πόλη της Ξάνθης

 • διανυκτέρευση σε 2κλινο δωμάτιο / Πρωινό / Φόρος διαμονής

 • Αμοιβή οδηγού, διόδια & έξοδα διαμονής και σύτισσης

 • Η έρευνα, η σχεδίαση και η υποστήριξη, από το Combo Ride

 • Η συνοδεία

 • Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης ταξιδιωτικού γραφείου

 • ΦΠΑ 

 • Φωτογραφική κάλυψη με δικό μας επαγγελματικό εξοπλισμό

 • Ομαδικό οργανωμένο φαρμακείο

 • ό,τι άλλο αθέατο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής 
   


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝETAI

 • Η δραστηριότητα kayak στον Νέστο με τις βάρκες και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 • Προσωπικά έξοδα

 • Φαγητό και ποτά


 

Επειδή λόγω των γιορτών τα δωμάτια είναι δυσεύρετα, οι θέσεις είναι περιορισμένες. Η έγκαιρη συμμετοχή σας θα είναι απαραίτητη για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!

First Come First Served...

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών

LAST DETAILS Λεπτομερές πρόγραμμα θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

Contact: George Perdikoulis, 6940545073

bottom of page