Combo Summer 16-23 Αυγούστου 2020

Σαντορίνη - Θηρασιά

​Λάβα, Ιώδιο κι Αλμύρα

1/0
s1
s1

s7
s7

Screenshot 2020-06-12 at 5.12.41 PM
Screenshot 2020-06-12 at 5.12.41 PM

s1
s1

1/16
flag uk.jpeg

Κατάλευκα χωριά, Υπόσκαφα σπίτια, Μεθυστικό βινσάντο, Άγρια ομορφιά, παραλίες στρωμένες με μαύρη άμμο ανακατεμένη με βότσαλα, το πιο ερωτικό νησί του Αιγαίου είναι έτοιμο να μας αποπλανήσει.

Η μορφολογία της αποτελεί μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως και οφείλεται στην τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου τον 17ο αιώνα π.Χ. και άφησε πίσω τρεις λωρίδες γης: την Καλντέρα, την Καμένη και τη Θηρασία!

Πολλοί λαοί πάτησαν τα εδάφη της, άκμασε, καταστράφηκε, εγκαταλείφθηκε, αναγεννήθηκε μέχρι την προσάρτησή της στην Ελλάδα το 1830. Ο καταστροφικός σεισμός του 1956 την ερήμωσε αλλά μία νέα εποχή για το νησί ξεκίνησε τη δεκαετία του '70 όταν μπήκε για τα καλά στον χάρτη των καλύτερων παγκοσμίων προορισμών. 

Μοναδικής ομορφιάς παραλίες, λευκή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, γραφικά χωριά με λευκά πλακόστρωτα δρομάκια, πλατείες με εκκλησίες με γαλάζιους τρούλους και η πάντα επιβλητική παρουσία του ηφαίστειου!  

Φηρά, Οία, Ηλιοβασίλεμα είναι τα must

Tο Combo θα φροντίσει στα non must!

  

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ Κυριακή 16 Αυγούστου στις 7:25 το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τον Αθηνιό, το λιμάνι της Σαντορίνης

ΑΦΙΞΗ στον Αθηνιό περί τις 3 το μεσημέρι. Το Local ComboBus μεταφέρει εμάς και τον εξοπλισμό μας στις Μέσα Κατοικίες... Et Voila Camping...

Είμαστε στη Σαντορίνη και το νιώθουμε βαθιά...

ΕΠΤΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ στο Santorini Camping Hostel and Rooms, στρατηγικά τοποθετημένο στα 500 μέτρα από το κέντρο των Φηρών, εκεί που όλα ξεκινούν και όλα τελειώνουν!

Οι επιλογές αρκετές...

Σε Σκηνή ο κάθε ένας στήνει τη dikή του σκηνή με το υπόστρωμα και τον υπνόσακό του 

Σε Σκηνή του Camping (προεγκατεστημένη) με δύο κρεβάτια και ρεύμα

Σε δωμάτια τύπου Hostel που περιέχουν 6 κρεβάτια, wc/douch, κλιματισμό και ρεύμα

Σε δωμάτια δύο ατόμων (δίκλινα) με wc/douch, τηλεόραση, κλιματισμό και ρεύμα 

Πρωινό δεν προσφέρεται σε καμία από τις επιλογές

Όλες οι επιλογές διαμονής είναι μέσα ή γύρω από το camping

Το camping πέρα από τα παραπάνω προσφέρει κονόχρηστα douch και τουαλέτες, mini market, εστιατόριο self service, μεγάλη πισίνα και POOL BAR, ψυγεία, πλυντήρια και όλα τα άλλα σχετικά!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ναι, υπάρχει και αυτό)

την Κυριακή 23 Αυγούστου με αναχώρηση από τη Σαντορίνη στις 23:15 και άφιξη στον Πειραιά στις 08:20 το πρωί της Δευτέρας

οι ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ανά ημέρα (και λίγα λόγια παραπάνω)

Μονοπάτια συνδέουν του οικισμούς Φηρά, Φηροστεφάνι, Οία με τα επίνειά τους και ένα μεγάλο δίκτυο καλντεριμίων απλώνεται σε όλο το νησί.Ένα μέρος από τα μονοπάτια αυτά έχει διατηρηθεί μέχρι τις μέρες μας και συνθέτει ένα μοναδικό τρόπο για να περιηγηθεί κανέις στην όμορφη Σαντορίνη.

Κυριακή 16 Φηρά | Φηροστεφάνι

μία πρώτη επαφή με την breathtaking καλντέρα και απογευματινή βόλτα στα κρεμασμένα στον γκρεμό Φηρά.

Γνωριμία με το χωριό και τους γύρω πανέμορφους οικισμούς που με τα χρόνια δύσκολα τους ξεχωρίζεις... Φηρά, Πάνω Φηρά, Φηροστεφάνι που το όνομά του σημαίνει «στεφάνι των Φηρών», λόγω της υψομετρικής του θέσης. Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα σημεία της ούτως ή άλλως πανέμορφης Σαντορίνης!

Το υπόλοιπο της βραδιάς θα κυλήσει a volonte.

Δευτέρα 17 must do hike Φηρά Οία

μία πεζοπορική διαδρομή που συνδυάζει τα καλύτερα σημεία του νησιού! Περπατάμε στο χείλος της Καλντέρας. Αφού περάσουμε το τελεφερίκ που κατεβάζει στο παλιό λιμάνι, διασχίζουμε το Φηροστεφάνι προς το Ημεροβίγλι, εδώ μία σύντομη παράκαμψη θα μας φέρει στην μεσαιωνική πρωτεύουσα του νησιού τον Σκάρο. Επιστροφή στο μονοπάτι μας από όπου αρχίζει το ομορφότερο τμήμα της διαδρομής μέχρι την Οία just in time για το world renowned ηλιοβασίλεμα... να σηκώσει το χέρι του όποιος δεν έχει ακούσει το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Οίας? 

Φαγητό Ποτό (πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα) και επιστροφή στα Φηρά (camping) με το LocalComboBus

Απόσταση 10 χιλιόμετρα - Διάρκεια 5 ώρες - Υψομετρικά Ανάβασης 350 - Δυσκολία 1 (εύκολη)

Τρίτη 18 Volcano Cruise

Η δραστηριότητα είναι προαιρετική, διαρκεί τρεις ώρες (εν πλω) και κοστίζει €20. Επιλογή 11 το πρωί ή 2 το μεσημέρι. 

Τα καραβάκια ξεκινούν και επιστρέφουν στον Γιαλό, το παλιό λιμάνι των Φηρών, στον οποίο φτάνουμε περπατώντας το καλντερίμι που κατηφορίζει φιδίσια τα γκρέμια της καλντέρας.

Η βόλτα με το καΐκι θα μας φέρει στον κρατήρα του ηφαιστείου της Νέας Καμένης και τις υποθαλάσσιες ιαματικές πηγές της Παλαιάς Καμένης. Θα μας φέρει πιο κοντά στον μύθο της Χαμένης Ατλαντίδας και στην απαρχή της δημιουργίας της σημερινής Σαντορίνης. 

Στη Νέα Καμένη περπατάμε ανηφορικά μέχρι τον κρατήρα του ηφαιστείου. Στην Παλαιά Καμένη κολυμπάμε στα κιτρινωπά νερά σε θερμοκρασία 5 βαθμών ψηλότερη από την υπόλοιπη θάλασσα και με έντονη τη μυρωδιά θειαφιού!

Επιστροφή στον Γιαλό και ανάβαση στα Φηρά από το ίδιο, μα ανηφορικό αυτή τη φορά, καλντερίμι αλλά -δεν θα το κρύψω- υπάρχει και τελεφερίκ!  

Διάσχιση Νέας Καμένης (Ηφαίστειο) Απόσταση 2,5 χιλιόμετρα - Διάρκεια 1,5 ώρα - Υψομετρικά Ανάβασης 150 - Δυσκολία 1 (εύκολη, έδαφος σαθρό μονοπάτι) 

Τετάρτη 19 the Midlands & Ancient Thira Tour

Με ξεκίνημα από το camping κινούμαστε σε μικρά ασφάλτινα δρομάκια μέχρι το διπλανό ζωντανό χωριό της Μεσαριάς, που υπήρξε το επίκεντρο της βιομηχανικής ανάπτυξης της Σαντορίνης κατά τον 19ο αιώνα, συνεχίζουμε στον Καρτεράδο που υπήρξε και αυτός ένα από τα μεγαλύτερα καπετανοχώρια του νησιού και σιγά σιγά φτάνουμε στον υπόσκαφο οικισμό του Βόθωνα,

Η περιπλάνηση αυτή -δυστυχώς εκτός μονοπατιού- μας οδηγεί στον Πύργο!

Ο Πύργος δεσπόζει πάνω στην πλαγιά του Προφήτη Ηλία και εποπτεύει ολόκληρη τη Σαντορίνη!

Πρώτη πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1800 είναι ένα καστέλι που διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της βενετσιάνικης αυτοκρατορίας, σπαρμένο με εκκλησίες, αρχοντικά και χωριατόσπιτα να βρίσκονται σε πλήρη αρμονική συνύπαρξη. 

Περπατάμε στα δρομάκια του Πύργου αλλά γρήγορα βγαίνουμε σε πολύ καλό καλντερίμι που περνάει από την έρημη μονή των Αγίων Αποστόλων και καταλήγει στη μονή του Προφήτη Ηλία. Κακοτράχαλο αλλά καλά πατημένο μονοπάτι μας φέρνει στη Σελάδα του Μέσα Βουνού, την κορυφή δηλαδή που έλαμψε η Αρχαία Θήρα. Περνάμε την πύλη για μία κυκλική πορεία γύρω από τις κυριότερες αρχαιολογικές θέσεις τον Άγιο Στέφανο και τα λείψανα του ιερού ναού του Απόλλωνα Καρνείου..

Κατηφορίζουμε το καλντερίμι των 2,5 κατηφορικών χιλιομέτρων μέχρι το κακόμοιρο Καμάρι,  ένα το πάλαι ποτέ μικρό ψαροχώρι που κακοποιήθηκε από τους ίδιους του τους κατοίκους, στον βωμό του τουρισμού. Παρόλα αυτά εξακολουθούν να προσφέρονται στο βλέμμα του περίεργου επισκέπτη οι υπόσκαφες αποθήκες, τα λίματα που έκρυβαν τις βάρκες καθώς και το παλιό εργοστάσιο ντομάτας, με την τεράστια τσιμινιέρα, που θυμάμαι έχει μετατραπεί σε μπιτσόμπαρο και ακριβό ξενοδοχείο.  

Φαγητό Ποτό (πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα) και επιστροφή στα Φηρά (camping) με το LocalComboBus

Απόσταση 13 χιλιόμετρα - Διάρκεια 5 ώρες - Υψομετρικά Ανάβασης 400 - Δυσκολία 1-2 (εύκολη με εξαίρεση την ανάβαση στον Πύργο) 

Πέμπτη 20 Free Day

Θα δώσουμε Tips για

Scouba Diving

Wine Tasting Tour

και θα το οργανώσουμε αναλόγως του ενδιαφέροντος

Παρασκευή 21 Explore Θηρασία

Το LocalCombBus μας μεταφέρει στο Αμμούδι, μικρό γραφικό λιμανάκι επίνειο της Οίας. Καΐκι μας αποβιβάζει στη Θηρασία για μία all day πεζοπορική εξερεύνηση στο νησί.

Πάνω από το λιλιπούτιο λιμανάκι της Ρίβας δεσπόζει το εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης από το οποίο, κατά μία εκδοχή, πήρε το όνομά της ολόκληρη η Σαντορίνη (Santa Irene).

Βασικοί οικισμοί του νησιού, που είναι μία μη τουριστική μικρογραφία της Σαντορίνης, είναι η Αγριλία με τα υπόσκαφα και τις κάναβες, ο Μανωλάς κτισμένος στο φρύδι της καλντέρας και ο Ποταμός, το πρώτο χωριό που συναντάμε ανηφορίζοντας από τη Ρίβα..

Η θέα προς τη Θήρα είναι ανεπανάληπτα υπέροχη.

Το μέγιστο μήκος της πεζοπορίας μας θα είναι 13 χιλιόμετρα, όμως θα υπάρχει η δυνατότητα διαφυγής σε παραλίες ή μικρούς οικισμούς με τους λίγους κατοίκους και τις ελάχιστες ταβέρνες... Τα υψομετρικά είναι λίγα και οι διαδρομή εύκολη, μοναδική δυσκολία ο καυτός ήλιος... 

Φαγητό στο νησί και επιστροφή στο Αμμούδι με καΐκι.

Σάββατο 22 Ακρωτήρι 

Η σημερινή μας βόλτα έχει δύο σκέλη πεζοπορικά και ένα κουλτούρας! Το Local Combo Bus μας αποβιβάζει στον Φάρο του Ακρωτηρίου με την εξαιρετική θέα στο Αιγαίο από τη μία και στην καλντέρα από την άλλη. Ένας από τους ομορφότερους φάρους των Κυκλάδων, κατασκευάστηκε το 1892 από την Γαλλική Εταιρεία Φάρων. Το ύψος του πύργου του ειναι 10 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 100 μέτρα. Ο φάρος ήταν πετρελαιοκίνητος και με ακτινοβολία 23 ν.μ. Κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο έμεινε ανενεργός μέχρι το 1945. Ηλεκτροδοτήθηκε το 1983, ενώ αυτοματοποιήθηκε πλήρως το 1988. Σήμερα εκπέμπει λευκό φως κάθε 10 δευτερόλεπτα και έχει ακτινοβολία 24 ν.μ.

Από τον Φάρο παίρνουμε κατηφορικό χωματόδρομο για τα Μέσα Πηγάδια (παραλία) και με συνεχή ανεβοκατεβάσματα σε απότομο πρανές ακριβώς πάνω από την Άσπρη Παραλία (!) φτάνουμε στη δυτική άκρη της πασίγνωστης Κόκκινης Παραλίας, δεν λέω από που πήρε τ' όνομά της. Τη διατρέχουμε και ανηφορίζουμε προς στον αρχαιολογικό χώρο της προϊστορικής πόλης του Ακρωτηρίου. Προαιρετική για όποιον επιθυμεί είσοδος στον χώρο, οι υπόλοιποι περιμένουν τρώγοντας παγωτό χωνάκι στον οικισμό του Ακτωτηρίου. Μέχρι εδώ έχουμε καλύψει τα δύο σκέλη έχουμε περπατήσει 8 χιλιόμετρα και έχουμε βουτήξει σε τουλάχιστον δύο παραλίες...  Πηγάδια,  Κόκκινη, μία ακόμη δεν τη λέω, αλλά τα βάσανα δεν τέλειωσαν εδώ!

Από το Ακρωτήρι λοιπόν με το λιωμένο παγωτό στο χέρι βγαίνουμε σε ρεματιά που οδηγεί σε χωματόδρομο που με τη σειρά του γίνεται αχνό μονοπάτι που κατηφορίζει στην ακτή. Διατρέχουμε την παραλία της Βλυχάδας (βουτιά?) κάτω από τα εντυπωσιακά διαβρωμένα πρανή του ηφαιστιογενούς μετώπου μέχρι το λιμανάκι της Βλυχάδας.

Μπάνιο ή φαγητό ή και τα δύο αφού μόλις προσθέσαμε ακόμα 5 χιλιόμετρα στο ημερήσιο ενεργητικό μας. Για τη στατιστική....

Απόσταση 13,5 χιλιόμετρα - Διάρκεια 7 ώρες μαζί με τις στάσεις και τις βουτιές - Υψομετρικά Ανάβασης 400 - Δυσκολία 1-2 (εύκολη αλλά με τις αναβάσεις και τα περασματάκια της)

Κυριακή 23 Back to Piraeus 

το πλοίο σαλπάρει στις 23:15...

... γιατί και τα καλύτερα έχουν ένα τέλος. To Local Combo Bus θα φροντίσει για τη μετακίνησή μας στο λιμάνι του Αθηνιού.

 

TIP

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτική και όποιος προτιμά μπορεί να ξεκουραστεί ή να ακολουθήσει δικό του schedule και ρυθμό για μία ή περισσότερες από τις ημέρες μας στο νησί.  

ΦΑΓΗΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ η ποικιλία που προσφέρει η Σαντορίνη είναι τεράστια για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια

Στο Combo επιλέξαμε διαμονή μία ανάσα από τα Φηρά, εκεί δηλαδή που χτυπάνε οι δυνατοί σφυγμοί του νησιού! 

Φαγητάκι στους ημερήσιους προορισμούς μας όπως λέει και το παραπάνω... πρόγραμμα!

Πρωινό self service στο camping

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ για τις πεζοπορίες: μποτάκια πεζοπορικά, κολάν ή ελαφρύ πεζοπορικό παντελόνι, ισοθερμικό μπλουζάκι (ένα κοντομάνικο και ένα μακρυμάνικο από πάνω) ή δροσερό πουκάμισο καλοκαιρινής πεζοπορίας, καπέλο, γυαλιά, αντηλιακό. Για όταν περάσει η ώρα ένα fleece-άκι ή softshell για πιο πάνω, και αντιανεμικό για το μελτέμι. Σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας για όποιο ρούχο περισσεύει, για τα σνακς και το νερό. Προαιρετικά συνιστούμε μπατόν.  

Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε στον σάκο ένα μαγιό και μια πετσέτα μιας και ο γυμνισμός επιτρέπεται μονάχα στο Κουλούμπο που δεν θα πάμε αλλά ... το πιάσατε το υπονούμενο, free day είναι η Τρίτη και η Πέμπτη. Το μονοπατάκι ξεκινάει απ' την Οία και το Κουλούμπο είναι μία από τις λίγες εντελώς ανοργάνωτες παραλίες του νησιού.  

Για περισσότερα σχετικά με τον εξοπλισμό κλικάρετε εδώ

Για τον ύπνο Υπνόσακος για όλους εκτός από όσους μείνουν στα δίκλινα δωμάτια που έχουνε σεντόνια.

Για τους σκηνίτες μια καλοκαιρινή σκηνή θα είναι αρκετή, ένα μέτριας θερμοκρασίας sleeping bag και οπωσδήποτε υπόστρωμα.  

ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ από τη μία Αύγουστος είναι και ο καιρός θα 'ναι ζεστός από την άλλη στις Κυκλάδες μας δροσίζει το μελτέμι και η Σαντορίνη είναι μία από αυτές.  

LAST DETAILS με ακριβές σημείο συνάντησης και ώρα αλλά και λεπτομερές πρόγραμμα θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

ΠόΣΟ 

€385 για τα Loyal Μέλη του Combo (άμεση κατοχύρωση θέσης αμέσως με τη δήλωση συμμετοχής και πληρωμή κατά την επιβίβαση στο πλοίο)

€385 για όλους τους υπόλοιπους που θα προκαταβάλουν €150 στο γραφείο του συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουλίου

€415 για πληρωμή προκαταβολής €150 στην τράπεζα ανεξαρτήτως ημερομηνίας ή στο γραφείο του συλλόγου μετά την Πέμπτη 16 Ιουλίου

Κόστος συμμετοχής είναι κατά άτομο και περιλαμβάνει

Επτά διανυκτερεύσεις με δικό μας εξοπλισμό στο camping

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε θέση οικονομική (deck)

Όλες οι μετακινήσεις στη Σαντορίνη, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με Local Combo Bus και/ή με Καΐκι 

Τη μεταφορά μας από το λιμάνι στο camping και το αντίστροφο καθώς και του εξοπλισμού μας

Την οργάνωση επίβλεψη και συνοδεία της εκδρομής και των ημερήσιων δραστηριοτήτων

ΜΕΙΩΣΕΙΣ κατά άτομο στα παραπάνω αναγραφόμενα ποσά

- €70 για όσους επιλέξουν να προμηθευτούν τα δικά τους ακτοπλοϊκά εισιτήρια και να μας συναντήσουν στη Σαντορίνη

- €80 για όσους επιλέξουν το δικό τους κατάλυμα 

Δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω μείωση σε όσους έρθουν για λιγότερες ημέρες, η εκδρομή δεν μπορεί να σπάσει σε κομμάτια.

AD ONS κατά άτομο

+ €10, Ακτοπλοϊκά σε Καθίσματα Αεροπορικού Τύπου + €10 και για τις δύο διαδρομές

+ €35, για Κρεβάτι σε Καμπίνα για το πλοίο της Επιστροφής 

+ €60, Διαμονή σε Προεγκατεστημένη Δίκλινη Σκηνή του Camping 

+ €100, Διαμονή σε Hostel στο Camping

+ €160, Διαμονή σε Δίκλινο Δωμάτιο

+ €410, Διαμονή σε Μονόκλινο Δωμάτιο

RENT A COMBO TENT

€25

παραλαβή και επιστροφή αυστηρά στο γραφείο του Combo

οι σκηνές είναι καλά συντηρημένες αξιόπιστες καθαρές και πλήρως ελεγμένες

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ

Volcano Cruise €20

Προϊστορικό Ακρωτήρι, είσοδος €12

Αρχαία Θήρα, είσοδος €4

Τελεφερίκ Φηρών Γιαλού €6 one way

Οι θέσεις κατοχυρώνονται με τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής και την καταβολή προκαταβολής εντός τριών ημερών από τη δήλωση συμμετοχής, διαφορετικά αποδεσμεύονται και η διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί απ΄ την αρχή. 

Aποπληρωμή του ποσού κατά την επιβίβαση στο πλοίο.

Δικαίωμα ακύρωσης μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου. 

 

SANTORINI

Combo Summer Vacation

16-23 August 2020

Santorini or Thira, the most exeptional island in the Cyclades and of the entire Greece. It is the biggest of a complex of islands that include Thirasia, Old Kameni and Palia Kameni.

It is a small island in size in key distance between Attika and Crete, the favourable morphology and the uniqueness of certain natural resources were, despite all other vicissitudes of the natural enviroment, i.e. shortage of water, earthquakes, volcanic eruptions, the main reasons why Santorini was constantly inhabited and why it shined for centuries in the historical context of the eastern mediterranean.

The main and oldest settlements were built in the maximum security zone, the edge of the caldera. Steep paths linked the villages and their seaports.

A wide network of cobbled and earth paths spread between the villages that compose a unique way to wander Santorini.

DEPARTURE Sunday August 16 at 07:25 am from the port of Piraeus, destination Santorini port named Athinios 

ARRIVAL at 2:50pm according to the preannounced boat schedule, our Local Combo Bus will take care of our inland transfer

SEVEN OVERNIGHTS at the Camping Santorini with various accommodation styles to chose from:

Pitch our own ten

Occupy one bed in the two bed pre-pitched camping owned tents, electricity supply included

Occupy a Berth in one of the 6 people airconditioned dormitories, ensuite wc and shower, electricity supply included

Occupy one bed in one of the double airconditioned rooms, ensuite wc and shower, tv and electricity supply included   

Breakfast in all cases excluded.

All offered accommodation types are located in or the surround camping area. 

The Camping is fully organised with self service restaurant, toilets, showers, Swimming Pool, Pool Bar, mini market etc

Strategically less than half mile from the center of the capital Fira.

RETURN

Sunday August 23, tha boat sails at 23:15, the Local Combo Bus will take care of our transfer to the port. ETA Piraeus Monday 08:20

the ACTIVITIES

A wide network of cobbled and earth paths is spread around the island connecting the villages and the coast, have been preserved until today and compose a perfect way to tour across this unique island. 

At Combo we picked the most important trails that we believe they are, In conjunction with the boat visit to the volcano and the day trip to Thirasia we cover the entire island complex in one exiting week.

Sunday, we get to know Fira, the capital, and Firiostefani

Monday, hike across the caldera from Fira to Oia - Sunset walk at Oia (10k, 5hrs, easy)

Tuesday, the volcano boat trip (optional at an extra cost €20)

Wednesday, the midland villages and the Ancient Thira (13k, 5hrs, moderate)

Thursday, free day, tips on the spot

Friday, Thirasia expedition

Saturday, Akrotiri, the South villages and beaches (13,5k, 7 hrs, moderate)

TIP

Participating in the everyday 's activity is option and each one of us has the choice to stay behind or follow his own day plan. We also might help by giving tips 

FOOD and DRINK

We eat at the places we visit.

Most of the villages offer a variety of eateries and bars giving a vast choice to the visitors.

Self service breakfast at the camping.

GEAR and EQUIPMENT simple stuff for simple hikes... we do recommend hiking boots or trail running shoes, walking sticks to ease the knees, gaiters for protection, walking trousers or tights, short sleeve base layer and a long sleeve on top, or a long sleeve hiking shirt jockey or similar, sunglasses, sun protection cream.

For later in the evening a fleece or softshell jacket and a windbreaker to protect from the meltemi.

A 25 litre day back pack to throw in what we do not wear along with the snacks and the water (1,5L/day)

We never leave our swimming dress and a towel behind, nudism is not allowed on the entire island with sole exception the beach at Koloumbo. 

As for sleeping we will all need our sleeping bags excluding the ones that pick a bed in one of the Double Rooms.

Tents and Undermats for those who pitch their own tent.

FEW ADDITIONAL WORDS August is in general a hot month in Greece, but in the islands the meltemi (northerly wind) blows constantly most of the day offering satisfaction over the sun heat but also making a long sleeve jacket essential especially at night.

LAST DETAILS with complete schedule including exact meeting spot at Piraeus port will be emailed to all participants few days before departure

HOW MUCH

€385 for the Loyal Combo Members (immediate place reservation by submitting the join form and payment οn board)

€385 for all the others that choose to down pay €150 cash at the Combo office earlier than Thursday June 16

€415 for all payments made at the bank date indifferent, or by cash at the Combo office earlier than Thursday June 16

Costs are per person for seven over nights in own tent and gear at the Santorini Camping.

Boat fares from Piraeus and back (economy class, deck)

All transfers by private bus in Santorini, according to the schedule

Gear equipment and peoples transfer to the camping and back

The organising, supervising, and guiding of all day activities and the entire trip 

REDUCTIONS per person over the above mentioned costs

- €70 to those who prefer to boom and purchase their own tickets and meet us at Santorini

- €80 to those who prefer to pick their own accommodation

No further reduction will be considered to any that might travel for days in less

AD ONS per person

+ €10, Upgrade Boat Tickets to Air Type Seats

+ €35, Berth in Boat Cabin (return trip only)

+ €60, Occupy one bed in the two bed pre-pitched camping owned tents

+ €100, Occupy a Berth in one of the 6 people dormitories

+ €160, Occupy one bed in a double room

+ €410, Single Room

RENT A COMBO TENT

€25 for the entire trip

pick up and return exclusively at the combo office

al tents are fully reliable, tested and checked

OPTIONAL

Volcano Cruise €20

Akrotiri Ancient Site Entry Fee €12

Ancient Thira Entry Fee €4

Cable Car fee from Fira to the Old Fira Port  €6 one way

All places are reserved by submitting the form that opens by clicking on the yellow "Join" button here above and proceed to one of the payment methods.

No place is confirmed before €150 down payment has been received within three days after submitting the participation form or the request will be dropped and the procedure will have to start from scratch. 

Balance due paid by boarding on the outbound trip. 

Full refund cancelation accepted by Friday July 31