top of page

Combo New Year
30.12.2023 - 02.01.2024
ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ. Πρωτοχρονιά στο Μεγαλείο της Πίνδου!

🎼 Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά περπατώντας στα πανέμορφα βουνά της Ηπείρου! Φύγαμε για τα Τζουμέρκα, τον επίγειο χειμερινό παράδεισο στην επιβλητική κορυφογραμμή της Πίνδου!!!

Τοπία άγριας αισθητικής, με πετρόκτιστα χωριά, μοναστήρια και εκκλησιές κρεμασμένες σε σπήλαια και βράχους. Ποτάμια, φαράγγια, καταρράκτες, συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό συναρπαστικό για εμάς τους λάτρεις τους των βουνών και της φύσης!

Συρράκο και Καλαρρύτες, τα άλλοτε κεφαλοχώρια κι αρχοντοχώρια της Πίνδου, αετοφωλιές και στολίδια των Τζουμέρκων, με την πλούσια παράδοση και την ακόμα πιο πλούσια ιστορία. Η φύση χάρισε σε τούτη την ορεινή γωνιά απερίγραπτη άγρια ομορφιά, που παραμένει και σήμερα ανέγγιχτη!!!!

Ο Θεός έπλασε τα... Τζουμέρκα και το Combo βρίσκεται για άλλη μια φορά, σ΄αυτό το παραδεισένιο μέρος!

HIGHLIGHTS

✅ Αλλαγή του χρόνου στα Αθαμανικά Όρη, ή αλλιώς... Τζουμέρκα!

✅ Πεζοπορίες σε μονοπάτια και καλντερίμια, πλημμυρισμένα από χρώματα και εικόνες της ηπειρωτικής φύσης!

✅ Θα περπατήσουμε στα ονομαστά “δίδυμα αρχοντοχώρια” Συρράκο και Καλαρρύτες με την άγρια ομορφιά των Τζουμέρκων, σ' ένα από τα πιο όμορφα μονοπάτια στην Ελλάδα!

✅ Στο "Κεφαλόβυσο" στο σκηνικό είναι απόκοσμο. Οι δίδυμοι καταρράκτες θα μας κόψουν την ανάσα! 

✅ Θα βρεθούμε στην μυστηριακή ατμόσφαιρα της Ανεμότρυπας με τον υπόγειο καταρράκτη. Το μοναδικό επισκέψιμο σπηλαιοβάραθρο στην Ελλάδα που το διατρέχει ένας υπόγειος ποταμός!

Σφηνωμένο στο στενό άνοιγμα ενός θεόρατου βράχου, το μοναστήρι της Κηπίνας με τα μικρά ξύλινα παράθυρα και τον γεμάτο κόκκινες πέτρες τοίχο, θα μας σαγηνέψει! Ποιος θ' ανοίξει το αποθηκευτικό ντουλάπι που κρύβεται η είσοδος προς το περιβόητο σπήλαιο της;

 

✅ Όποιος περπατήσει στη χαράδρα του Χρούσια ποταμού στο μονοπάτι της Κουιάσας, θα καταλάβει τι σημαίνει παράδεισος! Θ΄αντέξουμε μια βουτιά στον καταρράκτη του; 😀

✅ Το παραποτάμιο μονοπάτι της Βίδρας, ξεκινά λίγο πιο κάτω από το αναστηλωμένο γεφύρι της Πλάκας, το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων.  Είναι ένα πολύ όμορφο μονοπάτι, δίπλα στον ποταμό Άραχθο, ένα από τα θεματικότερα και πιο ζωντανά ποτάμια της Ηπείρου!

 

✅  Ένα ακόμη μαγικό τοπίο που θα θαυμάσουμε είναι οι πηγές της Κλίφκης. Μια περιοχή σπάνιας φυσικής ομορφιάς στην καρδιά της χαράδρας του Αράχθου. Ο ύψους 15 μέτρων καταρράκτης, που βρίσκεται μέσα σε μικρό, στενό φαράγγι και τροφοδοτείται με τα νερά υπόγειου ποταμού, προκαλεί δέος!
 

✅ Όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα που δεν χωράνε σε κείμενα, υπόσχονται άλλο ένα πρωτοχρονιάτικο τεραήμερο, με περιπέτεια και δράση made by COMBO!!!

 

THE STORY
Καταφίδι (2393μ) Στρογγούλα (2112μ) Κακανδρίτσα (2429μ) Καταραχιάς (2280μ)
Πάντα με συγκινούσαν οι ονομασίες των κορφών αυτών και πάντα αναρωτιόμουν ποιας φαντασίας προϊόν είναι τ’ όνομά τους.
Αυτές είναι οι ψηλές κορφές που απαρτίζουν το απότομο δύσβατο φυσικό πέτρινο τείχος, ανάμεσα στον Άραχθο και τον Αχελώο, που στον χάρτη καταγράφεται ως "Τζουμέρκα".


Μακρόσυρτη σειρά (έρκος) από τζούμες (σκληρές απόκρημνες πέτρινες κορφές).

Οι πλαγιές τους είναι άδενδρες πάνω από τα 1300 μέτρα, χαμηλότερα όμως θα βρούμε δάση με κουμαριές βελανιδιές έλατα μαυρόπευκα και ευθυτενείς οξιές. Πλατανοδάση πλάι στα άγρια νερά που σχίζουν τους ορεινούς όγκους σχηματίζοντας δύσβατες χαράδρες και φαράγγια.
Αλεπούδες, λύκοι, αγριογούρουνα, ζαρκάδια, σκίουροι, βίδρες αλλά και αρκούδες είναι οι μόνιμοι κάτοικοι.
Δεκάδες βλαχοχώρια απλώνονται σκαρφαλωμένα ανάμεσα στα πεντακάθαρα ποτάμια προσφέροντας εικόνες που καθιστούν τον τόπο μαγικό και σήμερα πλέον, προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο.

Μια πενηντάχρονη σιδερένια γέφυρα Μπέλεϊ είναι η επίσημη είσοδος στα τζουμερκοχώρια…, …πρωί, νωρίς φτάνουμε σε ένα όμορφο πετρόχτιστο ξενοδοχείο.
Η θέα της Στρογγούλας από τη μια και της Κακανδρίτσας απ' τη άλλη και εμείς ανάμεσα στα Πράμαντα και τους Μελισσουργούς.

Συρράκο και Καλαρρύτες
Αν το Συρράκο έχει ξένους, το καταλαβαίνεις στη θολωτή πέτρινη πύλη του. Εκεί αφήνουν τα αυτοκίνητα, δεν τα σηκώνουν τα σοκάκια. Λίγα και τα φώτα στα πέτρινα αρχοντικά. Κρυμμένοι κάτω από σκουφί, βαρύ παλτό, γάντια, χοντρό κασκόλ φερμένο πολλούς κύκλους γύρω από λαιμό. Το κρύο τσουχτερό, χοντρές στάλες πέφτουν από τον ουρανό. Τα χαλάκια έξω από τις πόρτες τα πατάς και βουλιάζουν. Από παντού ακούγονται νερά. Το ποτάμι, οι βρύσες, οι μικροί καταρράκτες και η βροχή που πάντα πέφτε
Καλαρρύτες, ένα χωριό αετοφωλιά πάνω από την μαύρη χαράδρα του Χουρσιά σε υψόμετρο 1200 μ., ένα πρώην κεφαλοχώρι που παραμένει αρχοντοχώρι και πέτρινο σαν το στολίδι των Τζουμέρκων, με πλούσια παράδοση και ακόμα πιο πλούσια ιστορία.

Κατσανοχώρια

Αυτά τα τυλιγμένα στην ομίχλη χωριά στα βόρεια των Τζουμέρκων δεν είναι σε καμία περίπτωση Ζαγοροχώρια. Ούτε καν Μαστοροχώρια, που προτιμούν οι πιο εναλλακτικοί. Μπορεί να είναι ξεχασμένα και άγνωστα στους πολλούς αλλά είναι απίστευτα γοητευτικά και αποτελούν χωριά με όλη τη σημασία της λέξης. Μια ντουζίνα χωριά όλα κι όλα με ελάχιστους κατοίκους που μαζεύονται στο καφενείο-ταβέρνα-μπακάλικο για θερμαντικό τσίπουρο και μεζέ. Σημειώστε κάποια από αυτά που το combo αυτό θα δείξει ενδιαφέρον... Κωστήτσι, Ελληνικό, Λάζαινα

Μελισσουργοί
“Μη νομίζεις ότι το χωριό μας είναι γεμάτο μελίσσια. Το όνομά του προέρχεται από την εργατικότητα των κατοίκων του μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Ακριβώς όπως οι μέλισσες”, λέει ο κύριος Αντώνης, ρουφώντας με ευχαρίστηση άλλη μια γουλιά από τον μερακλίδικο ελληνικό του. Σκαρφαλωμένο στα 900 μέτρα υψόμετρο, το χωριό βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του νομού Άρτας και ανήκει στο δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων. Εδώ λημέριαζε ο Κατσαντώνης με τα πρωτοπαλίκαρά του ενώ στα χρόνια της κατοχής σύσσωμο το χωριό έλαβε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Αγωνιστές μια ζωή.

Για να φτάσεις στα Τζουμέρκα πρέπει να αγαπάς της φύση. Κι αυτή θα σε ανταμείψει απλόχερα. Σημείο αναφοράς ο Άραχθος με το ονομαστό Γεφύρι της Πλάκας του 1866 (έπεσε πρν λίγα χρόνια) αλλά και τον καταρράκτη στην Κλίφκη. Ανάμεσα στα νερά που τρέχουν, στις γκρι πέτρες, τα δέντρα και τα φυτά, σχεδόν νομίζεις ότι θα δεις κάποιο χόμπιτ να ξεπροβάλλει.

Εμείς, κάτω ακριβώς από την άγρια ομορφιά των γυμνών κορφών των Τζουμέρκων. 

Κεφαλόβρυσο 

Το θαύμα της φύσης! Ένα καθηλωτικό τοπίο, που θυμίζει τις Άλπεις. Έλατα αγκαλιάζουν τις πλαγιές και ανάμεσα στις κορυφές εμφανίζονται οι δυο καταρράκτες, ο ένας ονομάζεται «Νερουλάς» γιατί δεν παγώνει ποτέ, είναι μόνιμα τρεχούμενος όλο το χρόνο, ο άλλος είναι επιφανειακός γεμίζει από το λιώσιμο των πάγων και τους θερινούς μήνες είναι στεγνός. Το σημείο όπου πέφτει το νερό ονομάζεται "Κεφαλόβρυσο", έχει 350μ ύψος και είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος στην Ελλάδα.

Ανεμότρυπα

Το μοναδικό επισκέψιμο σπηλαιοβάραθρο στην Ελλάδα που το διατρέχει ένας υπόγειος ποταμός. Μοναδική εμπειρία να δεις το απόλυτο λευκό στους σταλακτίτες και το μοναδικό χρώμα του διαυγές νερού της λίμνης.

Πράμαντα

Οι πρώτοι θαρραλέοι άνθρωποι που τόλμησαν να στήσουν τα σπιτικά τους σε τούτα τ' αγριοτόπια, κάπου στις αρχές του 15ου αιώνα, ήταν βοσκοί. Τους ακολούθησαν καταζητούμενοι από τις οθωμανικές αρχές, αλλά και άνθρωποι που δεν ανέχονταν τον τουρκικό ζυγό. Η καρδιά του χωριού χτυπά στην πλακόστρωτη πλατεία της Αγίας Παρασκευής με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και την ιστορική βρύση “Αράπης”.

Λίγο έξω από τα Πράμαντα το Combo στήνει σημαία και ξεκινάει…
 

ACTIVITIES

Πεζοπορία
- Πράμαντα - καταφύγιο Πραμάντων - Κεφαλόβυσο - καταφύγιο Μελισσουργών - Μελισσουργοί
- Καταρράκτες και βάθρες της Κουϊάσας
- Μονή Κηπίνας - Καλαρρύτες - Χρούσιας - Συρράκο

- Μονοπάτι Βίδρας ή συνδυαστικά γεφύρι Πλάκας - Άγιος Βασίλειος και μέρος του μονοπατιού της Βίδρας

- Καλέντζι - Πηγές & καταρράκτης Κλίφκης

Caving
- Σπήλαιο Ανεμότρυπας
- Σπήλαιο Κηπίνας
- Σπήλαιο Κατσαντώνη

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα

Αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου! Αναλυτικά:

06:30 σταθμός Ρουφ, γωνία Αμφιπόλεως και Κωνσταντινουπόλεως, απέναντι από τον προαστιακό

06:45 στάση metro «Ελαιώνας», επί της Ιεράς Οδού

07:00 στάση Βίαμαξ, επί της λεωφόρου Αθηνών μπροστά από το περίπτερο στο παλιό εργοστάσιο της Βίαμαξ

10:00 γέφυρα Ρίο-Αντίριο

10:30 στάση 20’ στο Ευηνοχώρι (ΣΕΑ)

12:00 άφιξη Γεφύρι Πλάκας 

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Γεφύρι Πλάκας - Άγιος Βασίλειος + μέρος του μονοπατιού της Βίδρας
Συνδυαστική πεζοπορία με απεριόριστη θέα προς τον Άραχθο και παραποτάμιο περπάτημα στο ομορφότερο τμήμα του μονοπατιού της Βίδρας
 

By numbers

Απόσταση 14 χλμ. (τα χιλιόμετρα μπορεί και να τα μειώσουμε λίγο)
Εκτιμώμενος χρόνος  5.30 ώρες 
Βαθμός δυσκολίας 1

Αύξηση υψόμετρου 580 μέτρα
Μείωση υψόμετρου 580 μέτρα

Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο στα Πράμαντα. Τακτοποίηση στα δωμάτια ξεκούραση και ποτάκι το βράδυ για ζέσταμα, στο μπαρ του ξενοδοχείου

2η ημέρα (Παραμονή Πρωτοχρονιάς)

Kυριακή 31 Δεκεμβρίου

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και τι πιο όμορφο πριν αλλάξει ο χρόνος να κάνεις μία από τις πιο όμορφες πεζοπορίες στην Ελλάδα στα υπέροχα, το πάλαι ποτέ πλούσια, πέτρινα βλαχοχώρια! 
Αφού πάρουμε ένα καλό πρωινό, θα αναχωρήσουμε για την πεζοπορία μας!

08:00 πρωινό

09:00 αναχώρηση με το combobus για Κουϊάσα (15Κ)

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Μονοπάτι Μονή Κηπίνας "Κουιάσα - Πουλιάνα" - Καλαρρύτες - Συρράκο - Καλαρρύτες (Σχεδόν Κυκλική)

Σκαρφαλωμένη στο βουνό η Μονή Κηπίνας, χτισμένη στο κοίλωμα ενός κατακόρυφου και απότομου βράχου ο οποίος έχει λαξευτεί με τέχνη ώστε να σχηματίζει ένα τέλειο θόλο, προκαλεί δέος και θαυμασμό. Το μοναστήρι χτίστηκε περί το 1212 μ.Χ. και είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μοναστήρια της Ηπείρου.

Το όνομα οφείλεται στους κήπους που καλλιεργούσαν κοντά στη Μονή οι μοναχοί.

Κουιάσα - Πουλιάνα. Μία από τις πιο όμορφες διαδρομές που μπορεί να ξεκινήσει κάποιος μια πεζοπορία. Και σε αυτόν τον “επί γης” παράδεισο θα εστιάσουμε για το ξεκίνημά μας...

 

Το Συρράκο και οι Καλαρρύτες, τα “δίδυμα αρχοντοχώρια” των Τζουμέρκων είναι αναμφισβήτητα τα πιο εντυπωσιακά χωριά της περιοχής. Το Συρράκο, κτισμένο στα 1.150μ στην πλαγιά του Όρους Λάκμος κρέμεται στην κυριολεξία πάνω από την εντυπωσιακή χαράδρα του ποταμού Χρούσια! Οι Καλαρρύτες από την άλλη, κτισμένοι ακριβώς απέναντι, στην πλαγιά Πουλιάνα στα 1.200μ, ατενίζουν την υπέροχη θέα προς τις γύρω κορυφές. Αν και τα χωριά φαίνονται κοντά, τα χωρίζει η απόκρημνη χαράδρα του Καλαρρύτικου Ποταμού. Τα ιστορικά αυτά χωριά διατηρούν αναλλοίωτη την παραδοσιακή ηπειρώτικη αρχιτεκτονική με τα πετρόχτιστα σπίτια και τις στέγες από σχιστόλιθο.

Η πεζοπορία Συρράκο - Καλαρρύτες ακολουθεί ένα μονοπάτι βατό που μας οδηγεί στο βάθος της χαράδρας. Στο πανέμορφο αυτό φυσικό περιβάλλον, μας δίνεται ευκαιρία να θαυμάσουμε τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Εκεί που ο ήλιος δύσκολα μας ανακαλύπτει, στο Φαράγγι του Χρούσια, περπατάμε στα χνάρια των αρχαίων Σελλών και μαθαίνουμε για τις εμπορικές διαδρομές των καραβανιών, για τους δρόμους που οδηγούσαν στον κόσμο της Ανατολής και της Δύσης, εκεί που οι Ηπειρώτες έμποροι μετέφεραν το μυρωδάτο καπνό και τα μοναδικά υφαντά του Συρράκου και των Καλαρρύτων.

 

By numbers

Απόσταση 12.7 χλμ. 
Εκτιμώμενος χρόνος  5:30 ώρες (με τις στάσεις)
Βαθμός δυσκολίας 1+

Αύξηση υψόμετρου 830 μέτρα
Μείωση υψόμετρου 830 μέτρα

Μέγιστο υψόμετρο 1225 μέτρα

Ελάχιστο υψόμετρο 733 μέτρα

Επίσκεψη στη μονή Κηπίνας και στη μυστική σπηλιά της

10:30 Έναρξη πεζοπορίας από την Μονή

 

16:30 (περίπου) Συνάντηση όλων στο Σκαλί ή στους Καλαρρύτες (για τσίπουρο στο μαγαζάκι του Ναπολέοντα)

Φαγητό και επιστροφή στο ξενοδοχείο με το combobus (20K)
Αλλαγή του χρόνου με παρτάκι έκπληξη!!!


 

3η ημέρα

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου

Καλή Χρονιά!!!
Η περιήγησή μας στα μαγευτικά Τζουμέρκα συνεχίζεται και η 3η μέρα θα είναι το ίδιο και περισσότερο συναρπαστική!

Σήμερα η μέρα ανήκει στους λάτρεις των βουνίσιων διαδρομών! 

Ξεκινάμε από το ξενοδοχείο μας για το καταφύγιο των Πραμάντων ανηφορίζοντας κάτω από τη σκιά της Στρογγούλας, της ψηλότερης και επιβλητικής κορυφής των Τζουμέρκων!

Αφού κάνουμε μια στάση στο καταφύγιο για να φορτώσουμε ενέργεια ξεκινάμε για την τελευταία ανηφοριά προς το Κεφαλόβρυσο. Το θαύμα της φύσης στον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων. Οι εικόνες με τα τρεχούμενα παγωμένα νερά θα μας συγκλονίσουν!

Από εκεί κατηφορίζουμε προς το καταφύγιο των Μελισσουργών και την απαραίτητη στάση για τσίπουρο.

Μια διαδρομή καταπράσινη μέσα σε ελατοδάσος.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δείπνο στις παραδοσιακές ταβέρνες στα Πράμαντα. Πεινάω σαν λύκος...

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Μονοπάτι Ξενοδοχείο - καταφύγιο Πραμάντων - Κεφαλόβρυσο - Καταφύγιο Μελισσουργών - Αγία Παρασκευή - Ξενοδοχείο

By numbers

Απόσταση 12.7 χλμ
Εκτιμώμενος χρόνος  5:30 ώρες (με τις στάσεις)
Βαθμός δυσκολίας 1+

Αύξηση υψόμετρου 750 μέτρα
Μείωση υψόμετρου 750μέτρα

Μέγιστο υψόμετρο 1389 μέτρα

Ελάχιστο υψόμετρο 893 μέτρα

4η ημέρα

Δευτέρα 01 Ιανουαρίου

08:00 πρωινό & check out

09:00 αναχώρηση από το ξενοδοχείο

09:30 Επίσκεψη στο σπήλαιο της "Ανεμότρυπας"

 • Θεωρείται το πιο λευκό σπήλαιο στην Ελλάδα

 • Το μοναδικό σπήλαιο που το διαπερνά ποταμός σε ολόκληρο το μήκος του

 • Τα πετρώματα του σπηλαίου χρονολογούνται μεταξύ 12 και 15 εκατομμυρίων ετών

 • Χρειάζονται 100 χρόνια για ένα εκατοστό σταλακτίτη

 • Από αδιευκρίνιστη αιτία, οι νυχτερίδες πεθαίνουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του υπόγειου ποταμού

10:30 Αναχώρηση για το Καλέντζι και τις πηγές Κλίφκης

11:15 Άφιξη στα Κατσανοχώρια. Έναρξη πεζοπορίας

Η διαδρομή ξεκινά από την πλατεία του χωριού και κατευθύνεται ανατολικά. Μέσω ήπιου δασικού δρόμου θα κατευθυνθούμε στην αρχή του μονοπατιού για τις πηγές της Κλίφκης. Θαυμάζοντας την εκπληκτική θέα που μας ανοίγεται στον ποταμό Άραχθο, θα συνεχίσουμε την πορεία μας και  θα φθάσουμε στην πανέμορφη μεγάλη φυσική δεξαμενή η οποία μαζεύει τα νερά του σπηλαίου και του φαραγγιού σχηματίζοντας καταρράκτη ύψους 47 μέτρων! Δίπλα στη βάση του καταρράκτη υπάρχει υπόγειο ποτάμι το οποίο διέρχεται μέσα από ένα πανέμορφο σπήλαιο. Μετά από λίγα λεπτά θα καταλήξουμε στην όχθη του ποταμού Άραχθου και στον τελευταίο μαγικό καταρράκτη της Κλίφκης.

Η επιστροφή μας ανηφορική ακολουθεί την ίδια ακριβώς διαδρομή...

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Καλέντζι - Πηγές & καταρράκτης Κλίφκης

By numbers

Απόσταση 8 χλμ
Εκτιμώμενος χρόνος  3:15 ώρες
Βαθμός δυσκολίας 1

Αύξηση υψόμετρου 525 μέτρα
Μείωση υψόμετρου 525 μέτρα

Μέγιστο υψόμετρο 608 μέτρα

Ελάχιστο υψόμετρο 267 μέτρα

14:30 Αναχώρηση με στάση για φαγητό στην Άρτα, φορτωμένοι με τις αναμνήσεις ενός υπέροχου Combo τετραημέρου στην βαλίτσα μας...
Άφιξη στην Αθήνα γύρω στις 21:00
Καλή Χρονιά με πολλές και όμορφες εκδρομές!!!! 

 

Η συνολικές διαδρομές που θα ακολουθήσουμε όλες τις ημέρες της εκδρομής μας, είναι σχετικά βατές και κατάλληλες για τους λάτρεις της φύσης με καλή φυσική κατάσταση!

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ πεζοπορίας

 • Ορειβατικά ή trail run παπούτσια

 • Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)

 • Ρούχα κατάλληλα για την εποχή όπως ρούχα από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, βερμούδα, κολάν, ορειβατικό παντελόνι, γιλέκο, ελαφρύ μπουφάν, fleece, αντιανεμικό κλπ 

 • Αδιάβροχο (απαραιτήτως πάντα)

 • Σακίδιο πλάτης

 • Παγούρι νερού 1 lt ή μπουκάλι νερού 1,5 lt

 • Σνακ όπως σάντουιτς, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα κλπ

 • Χαρτομάντηλα, υγρά μαντηλάκια

 • Καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό

Χρήσιμες συμβουλές για τον εξοπλισμό, βασισμένες στις πολύχρονες εμπειρίες μας, διαβάστε και εδώ
 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

 • Φαρμακείo

 • Πιστοποιημένες Γνώσεις Emergency First Response

 • Τελευταίας τεχνολογίας Gps + Glonas

 • Ενδοεπικοινωνία

ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πατώντας το κίτρινο κουμπί "JOIN" στο μέσο της σελίδας συμπληρώνετε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια προχωράτε σε πληρωμή της προκαταβολής ή όλου του ποσού, είτε στο γραφείο του συλλόγου (Αγίας Θέκλας 13, Ψυρρή), είτε μέσω διατραπεζικής συναλλαγής. Τόσο απλά...

ΠόΣΟ

βασικό κόστος συμμετοχής με διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωϊνό
€ 315 για τα Loyal Μέλη (κάνε κλικ να δεις αν είσαι loyal) του Combo (άμεση κατοχύρωση θέσης και πληρωμή κατά τη διάρκεια της εκδρομής)

€ 315 Early Bird για όσους πληρώσουν προκαταβολή €160 στο γραφείο του συλλόγου μέχρι την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

€ 335 Standard για όσους επιλέξουν να προκαταβάλουν €160 στην τράπεζα ανεξαρτήτως ημερομηνίας (τα τραπεζικά έξοδα επιβαρύνουν εξ' ολοκλήρου τον καταθέτη) ή στο γραφείο του συλλόγου μετά την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια

Στην κατάθεση μη ξεχάσετε να σημειώσετε το ονοματεπώνυμό σας και την εκδρομή που συμμετέχετε, ενώ φροντίστε εκ των προτέρων να έχετε κλείσει τη θέση σας.
 

ADD ONs κατ' άτομο

+ € 90 για διαμονή σε μονόκλινο 

Τιμή εισιτηρίου του σπηλαίου (* προαιρετικό)

€ 


ΜΕΙΩΣΕΙΣ
- € 20 
διανυκτέρευση σε 3κλινο δωμάτιο

- € 50 για όσους έρθουν με δικό τους αυτοκίνητο 

Η αποπληρωμή θα γίνει κατά τη διάρκεια της εκδρομής

Η εκδρομή θα γίνει ΜΟΝΟ για λίγα άτομα. Γι' αυτό First come, first served...!

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η προκαταβολή μπορεί να επιστραφεί μέχρι και Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023. Αφού παρέλθει η συγκεκριμένη ημερομηνία, η προκαταβολή δεν επιστρέφεται παρά μόνο σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής από τον σύλλογο

​ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒANETAI​​

 • Μεταφορά από/προς την Αθήνα με πούλμαν ιδιωτικής εταιρείας

 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο "Τζουμέρκα Hotel" 3* στα Πράμαντα

 • διανυκτέρευση σε 2κλινο δωμάτιο / Πρωινό / Φόρος διαμονής

 • Αμοιβή οδηγού, διόδια & έξοδα διαμονής και σύτισσης

 • Η έρευνα, η σχεδίαση και η υποστήριξη, από το Combo Ride

 • Η συνοδεία

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

 • ΦΠΑ 

 • Φωτογραφική κάλυψη με δικό μας επαγγελματικό εξοπλισμό

 • Ομαδικό οργανωμένο φαρμακείο

 • ό,τι άλλο αθέατο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής 


ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝETAI

 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 • Προσωπικά έξοδα

 • Φαγητό και ποτά

   

Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, η έγκαιρη συμμετοχή σας θα είναι απαραίτητη για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων.

First Come First Served

• Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς αναλόγως των καιρικών συνθηκών

LAST DETAILS Λεπτομερές πρόγραμμα θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

Contact: George Perdikoulis, 6940545073

bottom of page