top of page

Combo Αμβρακικός κόλπος ... μια θάλασσα από λίμνες
3ήμερο Καθαράς Δευτέρας
25-27 Φεβρουαρίου 2023 

flag uk.jpeg

Δεν είναι τα μονοπάτια, ούτε τα ψηλά δάση που θα σε ταξιδέψουν στον Αμβρακικό.

Είναι η καθημερινότητα που κρύβουν οι «γειτονιές» του, μια θάλασσα από λίμνες, που δίνουν χώρο σε όλους. Στα  καΐκια που περιμένουν τα αφεντικά τους σε κάθε σημείο στεριάς, στους αργυροπελεκάνους, στα δελφίνια, στις θαλάσσιες χελώνες, στους εκατοντάδες ερωδιούς, χουλιαρομύτες και χαλκόκοτες, καθώς και στους απέραντους καλαμιώνες.

Ο Αμβρακικός είναι ένας υγρότοπος ο οποίος δημιουργήθηκε τόσο από τεκτονική δραστηριότητα, όσο και από τη παρέμβαση του ίδιου του ανθρώπου, καθώς και από τις αποθέσεις των ποταμών Λούρου και Αράχθου.

Αποτελεί προστατευόμενη περιοχή η οποία εξελίσσεται ανά τους αιώνες παράλληλα με τη πλούσια ζωή που φιλοξενεί. Ένας τόπος που αξίζει να ξεσκονίσεις τη φωτογραφική σου μηχανή, ακόμη και αν έχει μείνει στην εποχή του φίλμ.

Προλαβαίνεις να προπονηθείς σε διάφορες πόζες για να σε βρει το μέρος έτοιμο.

Για τους διαβασμένους φωτογράφους, ένα μπορώ να υποσχεθώ κάθε ματιά – ένα κάδρο.

3ημερο Καθαράς Δευτέρας το Combo θα βρίσκεται εκεί, στον Αμβρακικό έχοντας ως αφετηρία τη Πρέβεζα.

ACTIVITIES

Πεζοπορία

Ποδηλατάδα

Καΐκι Trip στους κόλπους του Αμβρακικού εξερευνώντας τη πλούσια ζωή του

 

Σάββατο:

Α. κυκλική flat ποδηλατική διαδρομή με αφετηρία την Πρέβεζα, παρόχθια του Αμβρακικού προς το φρούριο της Λασκάρας  (θα πραγματοποιηθεί  πεζοπορία μέχρι το φρούριο για όποιον το επιθυμεί).

[σημείωση: ποδήλατα θα νοικιάσουμε από την Πρέβεζα]

 

Ποδήλατο: Απόσταση 20 χιλιόμετρα, Υψομετρικά Ανάβασης 250,  Βαθμός δυσκολίας 1/5 (εύκολη ποδηλατάδα για όλους) 

Πεζοπορία: Απόσταση 2 χιλιόμετρα, Υψομετρικά Ανάβασης 100, Βαθμός δυσκολίας 1/5 (εύκολη για όλους) 

ή / και

Β. Καΐκι trip στις λιμνοθάλασσες του κόλπου προσεγγίζοντας την άγρια ζωή του Αμβρακικού (δελφίνια, ερωδιούς, φλαμίνγκο, κορμοράνους κ.α.(διάρκεια περίπου 2 ώρες)

(η πραγματοποίηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας θα εξαρτηθεί από τον καιρό και τις συμμετοχές)

 

Για όλους βραδινή βόλτα και φαγητό στη πόλη της Πρέβεζας.

 

Κυριακή:

Επίσκεψη στην Αρχαία Νικόπολη, πεζοπορική διαδρομή στην απόκοσμη πλευρά του Αμβρακικού, εκεί που κρύβεται η καθημερινότητα του, ανάβαση στον λόφο της Σαλαώρας με θέα τη Κορωνησία.

Φαγητό στη Κορωνησία και επιστροφή Πρέβεζα

 

Πεζοπορία: Απόσταση 15 χιλιόμετρα, Υψομετρικά Ανάβασης 150, Βαθμός δυσκολίας 1-2 (εύκολη προς μέτρια λόγω της απόστασης)

 

Δευτέρα:

Αρχαία Πλευρώνα - λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου μέχρι τις αλυκές της και τον οικισμό της Τουρλίδας.

 

Α. Πεζοπορία Αρχαία Πλευρώνα – Τουρλίδα

Σύντομη πεζοπορία στην αρχαία Πλευρώνα, στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε αγροτικά μονοπάτια και άσφαλτο που θα μας βγάλει στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, στις Αλυκές της και τον Οικισμό της Τουρλίδας.

Πεζοπορία: Απόσταση 13 χιλιόμετρα, Υψομετρικά Ανάβασης 50 μέτρα, Βαθμός δυσκολίας 1-2 (εύκολη προς μέτρια λόγω της απόστασης)

 

ή

 

Β. Επίσκεψη και σύντομη πεζοπορία στην Αρχαία Πλευρώνα και οδικώς μέχρι τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, τις Αλυκές της και τον Οικισμό της Τουρλίδας.

 

Φαγητό σε ψαροταβέρνα του Μεσολογγίου

Λίγα λόγια παραπάνω:

Αμβρακικός: Προστατευόμενη περιοχή με πλούσια ζωή από σπάνια πουλιά, ερπετά, ασπόνδυλα και θηλαστικά. Ένας υγρότοπος με έκταση περίπου 405 τετρ. χιλιόμετρα, πραγματικό καταφύγιο οργανισμών και ανθρώπινων δραστηριοτήτων. Λούρος και Άραχθος καταλήγουν στον κόλπο του Αμβρακικού παίζοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι 20 λιμνοθάλασσες, πιο πολλές από κάθε άλλο μέρος στην Ελλάδα, οι οποίες καταλαμβάνουν έκταση μεγαλύτερη σπό 70 τετρ. χιλιόμετρα. Απέραντοι καλαμιώνες σχηματίζοντας λαβύρινθους από κανάλια, πλούσια βλάστηση και χρώματα που καθρεπτίζουν στα νερά του ανάλογα με την εποχή.

Πρέβεζα: Η Πρέβεζα δεν βρίσκεται συχνά στις πρώτες επιλογές για ένα ταξίδι, αλλά ένα είναι σίγουρο όταν τη γνωρίσεις θα καταλάβεις πόσο λάθος έκανες που δεν είχες πάει νωρίτερα! Έχοντας από την μία πλευρά τον Αμβρακικό και από την άλλη το Ιόνιο πέλαγος με επιρροές από διαφορετικούς πολιτισμούς, με πανέμορφο ιστορικό κέντρο, έχει όλα τα φόντα να συμπεριληφθεί στις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας! Θα περάσεις πολλή ώρα ανηφορίζοντας από την παραλία τα σοκάκια του Σεϊτάν Παζάρ με τα χρωματιστά νεοκλασικά τις λουλουδιασμένες αυλές και τις γραφικές γωνιές.

Πρέβεζα σημαίνει "πέρασμα", από εκεί προέρχεται το όνομά της. Ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα και στην πάροδο των χρόνο πέρασε από την κατοχή των Ρωμαίων, Ενετών, Οθωμανών, Γάλλων και απειλήθηκε από τους Νορμανδούς, Φράγκους, Τούρκους και Αλβανούς! 

Φρούριο Λασκάρας: Αποτελεί ένα από τα οχυρωματικά έργα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας την εποχή του Αλή Πασά Τεπελενλή. Κτίστηκε με σχέδια του συνταγματάρχη του γαλλικού στρατού Guilaume de Vaudoncourt και την επίβλεψη του Ιταλού μηχανικού Monteleone. Το φρούριο αποτελείται από ένα βασικό κύλινδρο διαμέτρου 9 περίπου μέτρων. Στις άκρες του, δυτικά και ανατολικά κολλητά με το βασικό μέρος του υπάρχουν 2 ημικυλινδρικές προσθήκες για αμυντικούς λόγους. 

 

Αρχαία Νικόπολη: Η Νικόπολη βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Πρέβεζα και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αρχαίες πόλεις της Ελλάδας. Αποτελούσε το καμάρι του Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβριανού. Όπως το ορίζει και το όνομα της είναι η πόλη της νίκης, ιδρύθηκε το 31π.χ. σε ανάμνηση της νίκης στον συστρατευμένο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας στη ναυμαχία του Άκτιου. Μέχρι στιγμής στην αρχαία πόλη έχουν εντοπιστεί έξι παλαιοχριστιανικές βασιλικές,  ρωμαϊκό θέατρο και ωδείο, πέντε νεκροπόλεις, πλήθος σωζόμενων μνημείων που εκτείνονται από το Ιόνιο μέχρι τον Αμβρακικό, σε μια έκταση περίπου 1500 στρεμμάτων.

Κορωνησία: Στην καρδιά του μυστηριώδους Αμβρακικού, ένα μικρό ψαροχώρι μοιάζει να επιπλέει πάνω στα γκριζωπά νερά δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφικό καρέ. Είναι το λιλιπούτειο νησάκι της Κορωνησίας, ένα κομμάτι στεριάς που ενώνεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μίας μακριάς εντυπωσιακής λωρίδας, μία ευθεία γραμμή που οδηγεί κατευθείαν στο κέντρου αυτού του μοναδικού, απόκοσμου τοπίου.

Αρχαία Πλευρώνα: Η αρχαία Πλευρώνα βρίσκεται σε ένα ύψωμα βορειοδυτικά της πόλης του Μεσολογγίου. Ήταν παράκτια και αποτελούσε το επίνειο των Θεστιέων με βασιλιά τον μυθικό Θέστιο. Οι Πλευρώνιοι μαζί με τους Καλυδώνιους και με αρχηγό τον Θόα , γιο του τότε βασιλιά της Πλευρώνας Ανδραίμονα, με 40 πλοία συμμετείχαν στην εκστρατεία των Ελλήνων εναντίον της Τροίας.

Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου: Παραθαλάσσια λίμνη στην οποία εισχωρεί η θάλασσα καθώς και το Δέλτα των ποταμών του Αχελώου και Εύηνου. Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Μεσογείου έκτασης 336.870 στρεμμάτων. Ο περιηγητής μπορεί να την ανακαλύψει περπατώντας ανάμεσα της σε λωρίδες στεριάς που την περιγράφουν.  Μέρος της αποτελούν και οι αλυκές του Μεσολογγίου, καθώς και η νησίδα της Τουρλίδας με το γραφικό οικισμό της. 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ με Combo Mini Bus το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 7:00 το πρωί με στάσεις επιβίβασης σε Ρουφ 07:00, Ελαιώνα 07:15, Βίαμαξ 07:30

(κλίκαρε στις υπογραμμίσεις για να ανοίξει χάρτης πρόσβασης)

ΑΦΙΞΗ στην Πρέβεζα μετά από 4,5 περίπου ώρες και αφού περάσουμε τη "γέφυρα" και κάνουμε σύντομη στάση για καφέ 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ την Καθαρή Δευτέρα περί τις 10 το βράδυ

ΔΥΟ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ Στη Πρέβεζα σε δίκλινα, τρίκλινα, τετράκλινα δωμάτια

ΦΑΓΗΤΟ Στη Πρέβεζα, τη Κορωνησία και το Μεσολόγγι (ακολουθώντας το πρόγραμμα) 

ΝΕΡΟ και ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΙ γενικότερα

Στη Πρέβεζα και σε όλες τις άλλες πόλεις

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ απλής πεζοπορίας

μποτάκια πεζοπορικά ή trail running, κολάν ή ελαφρύ παντελόνι, ισοθερμικό μπλουζάκι (ένα κοντομάνικο και ένα μακρυμάνικο από πάνω) και fleece-άκι ή softshell για πιο πάνω, αντιανεμικό αδιάβροχο και σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας (25-30lt) για να χωράει όποιο ρούχο περισσεύει μαζί με τα σνακς και το νερό.

Φακός.

Προαιρετικά μπατόν και γκέτες.

Eάν βρέχει φοράμε αδιάβροχα και εάν έχει πολύ κρύο ή χιονίζει προσθέτουμε γάντια και σκουφί και προσέχουμε τα πατήματα μας.

Για περισσότερα σχετικά με τον εξοπλισμό κλικάρετε εδώ

LAST DETAILS με λεπτομερές πρόγραμμα και σημείο συνάντησης θα σταλεί στους συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την εκδρομή

​​

ΠόΣΟ

€260 για τα Loyal Μέλη του Combo (άμεση κατοχύρωση θέσης με τη δήλωση συμμετοχής)

€260 για όσους δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και πληρώσουν στο γραφείο του Combo ανεξαρτήτως ημερομηνίας

€280 για όλες τις πληρωμές στην τράπεζα ανεξαρτήτως ημερομηνίας και για δηλώσεις συμμετοχής μετά την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου

​​

​​​Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει - υπεραστικές και τοπικές μετακινήσεις, δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια, σχεδίαση, καθοδήγηση, συνοδεία, φόρους, φαρμακείο, επικοινωνίες. 

Δεν περιλαμβάνει φαγητό και προσωπικά έξοδα, ενοικίαση ποδηλάτου, καΐκι trip, είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ​

Μείον €25 για διανυκτέρευση σε τρίκλινο ή τετράκλινο 

Μείον €35 για όσους προτιμήσουν να έρθουν με δικό τους μέσο. Το σημείο και ώρα συνάντησης θα προσδιοριστούν στα "Last Details" 

ADD ONS

+ €10 Ενοικίαση ποδηλάτου

+ €20 Καΐκι trip 

+ €4  Είσοδος στην αρχαία Νικόπολη

+ €3  Αρχαία Πλευρώνα 

Οι ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΟΝΤΑΙ με τη συμπλήρωση της δήλωσης συμμετοχής click on "join" και στη συνέχεια πληρωμή προκαταβολής €100.

Η αποπληρωμή θα γίνει κατά τη διάρκεια της εκδρομής.

Οδηγίες πληρωμής θα σταλούν με email αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής.

​​​

​Κλίκαρε ΕΔΩ για να δεις εάν είσαι ή πως μπορείς να γίνεις Combo Loyal Member

​​

​Δικαίωμα ακύρωσης με πλήρη επιστροφή χρημάτων μέχρι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.​ Μετά την ημερομηνία αυτή είναι απαιτητό ολόκληρο το κόστος συμμετοχής. 

​Εάν η εξόρμηση αναβληθεί ή ακυρωθεί, τα χρήματα θα επιστραφούν εξ ολοκλήρου. 

​​​

Το γραφείο του Combo είναι ανοιχτό κάθε Τρίτη και Πέμπτη 7-9μμ

​​​

Η ομάδα θα είναι μικρή και οι θέσεις περιορισμένες.

Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών 6 και μέγιστος 16.

Δήλωσε όταν είσαι σίγουρος ώστε να μην στερήσεις τη συμμετοχή σε κάποιον άλλο. 

First Come First Served.  ​

Contact:​

George Leo, 6984656300

Stella R, 6943644600

 

Anchor 1
bottom of page